Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

12. 10. 2017. 21:44 >> 21:15

IZBORI U PODGORICI

SD: Već počela neprimjerena kampanja

Kampanja za izbore na nivou Podgorice je očigledno počela, nažalost, na način neprimjeren demokratskim društvima, kroz plasiranje neprovjerenih i nepotvrđenih optužbi na račun čelnih ljudi aktuelne gradske uprave, saopštio je Opštinski odbor Socijaldemokrata Glavnog grada.

Zbog toga, kako se navodi, Socijaldemokrate Glavnog grada pozivaju na poseban oprez kada se plasiraju informacije kojima se udara na najteži način, a bez stvarnih činjenica i argumenata.

U"pravo nedostatak dokaza navodi na sumnju da je riječ o podmetanjima najgore vrste. Kao partija koja duboko njeguje pravo na slobodu govora i izražavanja, moramo da podsjetimo da to pravo sa sobom nosi i odgovornost.  Ova gradska uprava, čiji su Socijaldemokrate ozbiljan i odgovoran konstituent, je ostvarila veoma zapažene rezultate i to su teme o kojima smo uvijek spremni da razgovaramo i na kojima bi svaki akter u budućoj izbornoj trci trebalo da insistira", kazale su Socijaldemokrate.

Međutim, kako dodaju, dešava se upravo suprotno da se, u očiglednom nedostatku arumenata protiv uspješnog rada lokalne vlasti, pribjegava plasiranju neprovjerenih napada bez ikakvih dokaza.
"Pozivanje na izvore bez imena i prezimena u ovako osjetljivim stvarima navodi na sumnju da se radi o podmetanjima u svrhu diskreditacije pojedinaca, i Socijaldemokrate će uvijek biti oštro protiv takvih kampanja", ističe se u saopštenju.

U SD-u poručuju da je ozbiljnost i odgovornost obaveza svih relevantnih društvenih aktera.

"Zbog svega navedenog, kao partija drugačije političke kulture koja ozbiljan i odgovoran dijalog doživljava kao okosnicu istinske demokratizacije društva, pozivamo još jednom sve aktere da se u kampanji za izbore u Podgorici držimo tema koje su od značaja za razvoj grada, odnosno poboljšanje standarda naših sugrađana. Na taj način ćemo svi zajedno najbolje doprinijeti daljem prosperitetu našeg grada", navodi se u saopštenju Socijaldemokrata Glavnog grada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније