Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina; Objavio: I. P. ]

11. 10. 2017. 12:22 >> 12:04
12

LOKALNI IZBORI

Demokrate samostalno u Petnjici

Demokratska Crna Gora će na lokalnim izborima u Petnjici nastupiti samostalno, a nosilac liste biće Albin Ćeman.


Lider Demokrata, Aleksa Bečić, podsjetio da je ta partija još sredinom 2015. godine donijela odluku da samostalno nastupiti na svim narednim lokalnim izborima.

"Saglasno tome, samostalno ćemo nastupiti i na lokalnim izborima u opštini Petnjica", kazao je Bečić na konferencije za novinare.

Prema njegovim riječima, Demokrate su u Petnjici sproveli prvi prsten kampanje. 

"Imamo veoma pozitivne inpute sa terena, veliku podršku i ono što je najvažnije, građani sa tog područja žive sa idejom pobjeda, a ne podjela", naveo je Bečić. 

Kako je rekao, u redovima Demokratske partije socijalista (DPS) vlada stanje dezorjentacije, "velika je panika na dvoru, više ne vjeruju jedni drugima i prestrojavanje je počelo".

"Crnoj Gori i Petnjici je dosta profesionalnih Crnogoraca, profesionalnih Srba, profesionalnih Bošnjaka, profesionalnih Muslimana, profesionalnih Hrvata, profesionalnih Alabanaca, svih njih koji su zajedno prethodnih decenija igrali namještene ideološke utakmice od kojih su koristi imali samo oni", rekao je Bečić.

To su, kako smatra, jedine utakmice na svijetu u kojima dobijaju svi koji igraju, a gube svi koji gledaju.

Prema riječima Bečića, nezaposlenost, korupcija, kriminal, voda, putevi, plate i penzije ne znaju za vjeru i naciju.

Nosilac liste, Albin Ćeman, rekao je da se demokratske promjene sa juga šire ka sjeveru Crne Gore i da demokratske procese koje predvode Demokrate niko više ne može zaustaviti.

On je saopštio da će Demokrate u Petnjici u narednih 45 dana predstaviti izborni program i isključivo se baviti problemima građana te opštine.

„U fokusu naše kampanje biće zapošljavanje, privredni razvoj, infrastruktura, zaustavljanje iseljavanja stanovništva i poboljšanje elektroprenosnog sistema, jer je postojeći loš i neprihvatljiv za 21. vijek“, naveo je Ćeman. 

On je poručio da Demokrate neće ni po kom osnovu sarađivati sa DPS-im i njihova kampanja će biti konstruktivna. Kako je dodao, neće se svađati sa opozicijom i radiće u interesu građana.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније