Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

08. 10. 2017. 17:21 >> 16:50
2

UJEDINJENA CG TVRDI

"Vlada uzela našu inicijativu kao svoju"

Vlada uzima kao svoju inicijativu o promjeni Zakona o koncesijama na šume koju je Ujedinjena Crna Gora predstavila 6.jula, istakao je član predsjedništva te partije Veselin Đurović.

"Još tada smo naglasili da će prva mjera koju ćemo donijeti biti ukidanje Zakona o koncesijama. Našim šumama treba da upravljaju i gazduju javna šumarska preduzeća na odgovoran način i u skladu sa pravilima šumarske struke. Ekonomska i sanitarna sječa mora biti isključivo njihov posao, a prodaja oblovine (sirovine, građe) pilanama i ostalim prerađivačima da se vrši putem licitacija, po principu: izlicitaraj, plati i vozi. Koncesionari, pogotovo oni `strateški` svojim radom napravili su, blago je reći, ekološki zločin u ekološkoj državi, potpuno devastirali prostor, uz to bez plaćanja i te minimalne koncesione naknade“, kazao je Đurović.

On je istakao da se plaši da se radi o neiskrenom predlogu kojim se želi stvoriti utisak kod građana i "vuci siti i ovce na broju".

"Takođe, najavljuje se da bi novi zakon stupio na snagu po isteku zaključenih koncesionih ugovora. Ako se zna da su neki zaključeni na period od 30 godina mislimo da je u pitanju obična predizborna manipulacija građana. Ubijeđeni smo da će novi koncept u eksploataciji šuma i eksploataciji šljunka i pijeska iz naših rijeka, morati da sačeka do promjene ove vlasti koja je potpuno devastirala naše šume i rječna korita, napravila ogromnu štetu građanima i Državi, a napunila džepove privilegovanih pojedinaca", poručio je Đurović.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније