Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

03. 10. 2017. 17:33 >> 17:16
3

URA SAOPŠTILA

"Marković da predloži datum izbora"

Premijer Duško Marković treba da predloži konkretan datum novih izbora i razgovori mogu početi već sjutra, kazao je sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić.

On je podsjetio da je premijer Duško Marković danas kazao da je interes vlasti da se opozicija vrati u parlament, i da se kroz institucije sistema procesuiraju sva, pa i pitanje izbora.

„Ohrabrujuće je to što je DPS jako dobro razumio poruku šefa Delegacije EU Aiva Orava, koji je nedvosmisleno poručio vladajućim strukturama da - ukoliko ne implementiraju preporuke OEBS-a i ne izmijene set izbornih zakona, naredni izbori neće biti priznati. Marković je svjestan da se ove reforme ne mogu učiniti bez prisustva opozicije i potrebnog konsenzusa, pa njegove posljednje izjave u kojima `odbija zahtjeve opozicije` a istovremeno je poziva da se vrati, istinski tragikomične“, rekao je Radovanić.

On je istakao da „institucije sistema koje su zarobljene političkim uticajem brani crna kutija organizovane kriminalne grupe i čovjek koji po mišljenje mora ići kod vlasnika DPS-a“.

„Bojkot parlamenta je iznuđeno stanje, dok odgovornost za duboku političku krizu u kojoj se nalazimo leži isključivo na DPS-u. Građanski pokret URA nije vodio pasivni bojkot već je konstantno ukazivao na propuste zakonodavne vlasti i štetne zakone koji se besomučno izglasavaju u krnjem Parlamentu. Između ostalog javno smo ukazali na sve manjkavosti planirane obrazovne reforme, prvi obznanili da je kurikulum školstva prepisan od Hrvata, podnosili amandmane za povećanje poreskih stopa za izvlačenje novca ka of-šor destinacijama i reagovali i više puta apelovali da se ne usvoji skandalozni Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata kojim se udara pečat na privatizaciju Crne Gore“, kazao je Radovanić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније