Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

03. 10. 2017. 08:30   >>  08:00 16

DIVANOVIĆ ODGOVORIO

"Anestezirana budvanska koalicija"

Budvanska vlast pristala bi na sve samo da ne izgube privilegije, poručuju iz lokalnog DPS-a.

Funkcioner budvanskog DPS-a Nikola Divanović, reagovao je na jučerašnje ocjene Demokrata koje su poručila d će uprkos nesuglasicama održati sve sjednice i izglasati sve važne odluke. Prethodno je Divanović kazao da budvanska koalicija ne funkcioniše, jer unutar nje ne funkcioniše osnovni politički princip - međusobno povjerenje.

Divanović u reagovanju navodi da projekta “Žrtvom do pobede” konstatuju da je kriza – iza njih.

„Naime, glavni anesteziolog Kliničko-skupštinskog odjeljenja Budva, odlučio je da prekine proces kolektivne političke eutanazije i svih 16 usnulih koalicionih odbornika povrati u život iz stanja indukovane kome. Kolege, oboljele od “virusa važnosti”, biće podvrgnute tretmanu o kojem se u političkoj medicini još uvijek vrlo malo zna. U pitanju je prototip vakcine pod radnim nazivom “kvorum 2017”. Srazmjerno činjenici da su pacijenti koji se nalaze u indukovanoj komi, izloženi kompletnom odsustvu svijesti, pa prema tome i odsustvu sposobnosti obavljanja bilo koje vrste mentalnih ili fizičkih radnji, stručna, političko-klinička javnost sa zanimanjem isčekuje prve samostalne i spontane reakcije probuđene gospode“, naveo je Divanović.

Kaže da se glavno pitanje tiče posljedica djelovanja virusa važnosti odnosno da li će koalicioni partneri biti u stanju da nastave dalje skupa.

„Uviđajući složenost situacije i ogromnu ličnu odgovornost, i sam teško obolio od važnosti, glavni anesteziolog je odlučio da svoju očinsku ljubav prema Budvi prenese u amanet mlađima i poletnijima, spremnima da se “žrtvuju do pobede” protiv pošasti koja je zadesila Budvu“, navodi Divanović.

U realnom životu, radi se, kako kaže Divanović, o jeftinom političkom triku i interesnoj kalkulaciji u kojoj pojedinac, od partnera traži nemoguće – da sa lokalnog odlučuju o državnom nivou.

„Zna on odlično da je to nedostižno čak i za ovakve pobednike, a oni ne znaju ni na šta su pristali. Niti im je to u konačnom važno, jer bi pristali na sve u košmaru od gubitka privilegija. I dok se čedno pozivaju na nadljudsku brigu za javni interes i ostale emocije, glavni anesteziolog je surovo pragmatičan i njega ova plemenita osjećanja ne dotiču. Jednostavno - ako iznevjere njegova “očekivanja”, zauvijek će ih vratiti u programiranu komu. Ostaje da se vidi u kojoj su mjeri sa druge strane oni spremni da se žrtvuju i budu odgovorni prema Budvi a, razumije se, i prema njemu? Nećemo još dugo čekati na to“, zaključio je Divanović.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније