Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

02. 10. 2017. 14:47   >>  15:55

DEMOKRATE DPS-U

"Ne brinite za vlast u Budvi"

Nesuglasice koje ima vlast u Budvi su korektivni element, a uprkos tome održaće sve sjednice i izglasati sve važne odluke, kao što su i obećali, poručuju iz budvanskog odbora Demokrata.

Demokrate Budve reagovale su na jučerašnju izjavu funkcionera budvanskog DPS-a Nikole Divanovića, koji je kazao da budvanska koalicija ne funkcioniše, jer unutar nje ne funkcioniše osnovni politički princip - međusobno povjerenje.

"Neka ne brine on za vlast koja danas vodi Budvu. Nesuglasice koje imamo među sobom su korektivni element, koji svakog od nas ponaosob popravlja i pokazuje zajedničke smjernice kojima ćemo dalje ići. Održaćemo sve sjednice i izglasati sve važne odluke za građane, kao što smo obećali. Kako za ovu, tako i za sve tri naredne godine. Taman toliko dok DPS kao najveća pošast Crne Gore i Budve poptuno ne nestane sa političke scene. A, na dobrom ste putu", navode Demokrate u reagovanju.

Nikola Divanović, kako navode Demokrate ni svoje kolege iz lokalnog odbora nije uspio da ubjedi da je ozbiljna alternativa bilo kome, pa čak ni aktuelnom predsjedniku OO Srđi Popoviću.

"Svoje neznanje Divanović nam je demonstrirao kao sekretar Sekretarijata za „gradsku infrastrukturu i ambijent“. Eru njegovog rukovođenja ovim sekretarijatom odlikuju ograde koje je postavio na svakoj slobodnoj površini u gradu i njegova čuvena izjava da je „Budva postala prepoznatljiva po ogradama“. Od silnog vizionarstva i mađioničarstva, za svog rukovođenja Divanović nije našao za shodno da se bavi najvažnijim poslom organa koji je predstavljao – uređenjem opštinske infrastrukture", poručuju Demokrate.

Kažu da je Divanovićovo neznanje kulminiralo čuvenom izjavom da Stari grad nije spomenik kulture.

"I to neznanje je Budvu koštalo toliko da se drznuo da na vijekovima stare gradske zidine okači čuvenu „DNK“ iluminaciju. Naravno, bez prethodno izdatih konzervatorskih uslova, zbog čega je MZ „Stari grad“ protiv njega podnijela krivičnu prijavu. Sve to ili iz neznanja ili iz krajnjeg beobrazluka", kažu Demokrate.

Kažu da nam Divanovićevo nesnalaženje u vremenu i prostoru demonstrira propast pokušaja da sakupi dovoljno potpisa da sa mjesta predsjednik OO DPS-a smijeni Srđu Popovića.

"Opet, sve je to rezultat gubitka vlasti i udobnih pozicija koje su im omogućavale udoban život, pa ih je to do sada spriječavalo da jedni o drugima kažu šta imaju. Pa se zato sada grupišu u razne frakcije i struje i čekaju svojih 5 minuta. Jedino čega gospodinu Divanoviću ne manjka nego je ima na pretek, to je slijepa politička ambicija. Doduše, bez pokrića, jer iz gore navedenog ne pokazuje da ima kvalitete da vodi ni mjesne odbore", zaključuje se u reagovanju Demokrata.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније