Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 09. 2017. 20:45 >> 20:15
8

DANILOVIĆ OCIJENIO

Opozicija mora da razgovara

Opozicija mora međusobno da pregovara ako hoće da postigne rezultat, ocijenio je predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

On je kazao su kolege iz dijela opozicije uslovile Vladu - datum novih izbora pa da se pregovara oko pravila za njihovo otganizovanje, a da je odgovor bio izbora će biti 2020!

"Uhvatili su nas u raskoraku i od politike i ozbiljne krize napravili pijacu! U redu! Podržavam da se ne pregovara sa (Duškom) Markovićem i (Milom) Đukanovićem! Međusobno, međutim, moramo ako hoćemo rezultat?", napisao je Danilović na svom Fejsbuk profilu.

On je rekao da opozicija mora imati odgovor na, kako je naveo, svaku tvrdoglavost Demokratske partije socijalista (DPS).

"Ne dopada mi se, ipak i nikako, da DPS odredi datum vanrednih izbora sam! Sve i da oni to hoće, a neće, nije normalno da o tome odluče sami", kazao je Danilović.

On je ocijenio da opozicija sada više ne može da tražimo nove parlamentarne izbore najkasnije sa predsjedničkim, nego jedino sa njima zajedno.

"Prije toga nam ne odgovaraju, valjda, jer treba da se izborimo za uslove o kojima smo do sada uporno govorili? Ako ni to ne žele imamo samo nekoliko mogućih odgovora - Bojkot svih izbora u medjuvremenu, bojkot parlamenta, protesti", poručio je Danilović.

On je kazao da ako bi DPS i pored toga ignorisao realnost i zahtjeve opozicije onda opozicionim partijama ostaje samo da vrate mandate i potpišu ostavke - sa svake opozicione liste svaki poslanik i kandidat za poslanika.

"I Evropa i Amerika će tek tada shvatiti da smo ozbiljni. Smiješno će biti ako nastavimo kao do sada; tvrdo na riječima prema DPS-u, tvrdo i nepopustljivo jedni prema drugima u opoziciji. Izgleda kao da nešto tražimo, a da molimo Boga da se ne dogodi", kazao je Danilović.

On je rekao da opozicija tražia uslove za nove parlamentarne izbore a bezuslovno izlazi na sve lokalne?

"Spremamo se za predsjedničke? Kako to može biti normalno i principijelno? Zar nije redosled sljedeći: - Izborimo se za fer i slobodne izbore na svim nivoima, dogovorimo datum održavanja novih izbora, dogovorimo se oko zajedničke kandidatkinje ili kandidata za predsjednika,dogovorimo se oko eventualno zajedničke opozicione liste ili oko najbolje kombinacije, Krenemo u kampanju i pobijedimo", napisao je Danilović.

Prema njegovim riječima, DPS bi najradije da se ništa ne događa do 2020.

"To je očigledno! Možda i drugima tako odgovara? Da se rvemo, medjusobno čerupamo, i nikome ništa. Treba nam medjutim državničke hrabrosti i mudrosti da ovo riješimo. Dogovor gradi ozbiljnu opoziciju!", poručio je Danilović.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније