Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B. [ Mina ]

30. 09. 2017. 14:21 >> 18:09
8

TRAŽE OBJAŠNJENJE

DF: Sinđeliću se sprema izručenje

Demokratski front (DF) pozvao je danas crnogorsko Ministarstvo pravde da obavijesti javnost da li je krenuo postupak izručenja Saše Sinđelića Hrvatskoj i da li im se tim povodom obratilo hrvatsko Ministarstvo pravosuđa.

„Pozivamo Ministarstvo pravde Crne Gore da obavijesti javnost da li je postupak izručenja Saše Sinđelića krenuo, da li im se obratilo Ministartsvo pravosuđa Hrvatske i koji je sud nadležan da odlučuje o njegovom izručenju“, kazao je funkcioner DF Slaven Radunović.

On je, na konferenciji za novinare ispred Ministarstva pravde u Podgorici, kazao da Saša Sinđelić nije okrivljeni nego svjedok saradnik i ne očekuje ga zatvorska kazna u Crnoj Gori nego direktno izručenje Hrvatskoj.

Radunović je rekao da je Ministarstvo pravosuđa Hrvatske predalo zahtjev za izručenje Saše Sinđelića i da su ga dostavili Ministarstvu pravde Crne Gore koje je, kako je kazao, odgovorilo da je zahtjev dostavljen sudu na postupanje

"Ovo je dokaz da je Ministarstvo pravde Crne Gore pokušalo da sakrije tu činjenicu da ne bi sada Sinđelić saznao da mu se sprema izručenje kada završi svoje lažno svjedočenje“, kazao je Radunović.

On je naveo da je jasno da će Saša Sinđelić kad shvati da treba da ide u Hrvataku na robiju od 21 godinu, biti spreman da manje sarađuje po, kako je kazao, unaprijed dogovorenom scenariju sa Zoranom Pažinom i Milivojem Katnićem.

Prema njegovim riječima, neki saradnici Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) iz redova bivših opoziconara Srba iz Crne Gore upleteni su u sve i to će pokazati dalji postupak.

"Otkriće se ko su lažne vojvode iz Crne Gore, ko su određeni saradniici ANB iz redova srpskih nacionalista koji zadnjih dana sarađuju sa Sinđelićem kako bi se pomoglo da se predstavi kao borac za srpsku nacionalnu stvar, a ne kao kriminalac koji je angažovan od ANB", rekao je Radunović.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније