Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Beta; Objavila: J.B.Č ]

29. 09. 2017. 09:23 >> 08:57

PACOLI HANU

Razgraničenje nije problem za CG

Prvi zamjenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova, Bedžet Pacoli je tokom sastanka s evropskim komesarom za proširenje i dobrosusjedske odnose Johanesom Hanom zatražio da demarkacija granične linije s Crnom Gorom ne bude uslov za liberalizaciju viza za građane Kosova.

Kako je saopštio njegov kabinet, Pacoli je u četvrtak rekao da, pošto razgraničenje ne predstavlja problem za Crnu Goru, onda ni zemlje Evropske unije ne treba da stvaraju probleme ili smetnje, i potvrdio odlične odnose Kosova i Crne Gore.

Komesar Han je, kako se kaže u saopštenju, istakao da će sagledati mogućnosti kako da se postupi u vezi s procesom liberalizacije viza za građane Kosova, imajući u vidu i stavove zemalja članica EU.

Pored toga, Pacoli se u četvrtak u sjedištu NATO-a sastao sa zamjenicom generalnog sekretara NATO-a, Roze Botemeler.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније