Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

27. 09. 2017. 13:42 >> 13:23
21

MEDOJEVIĆ PORUČIO

CG ponižena posjetom Pacolija

Crnoj Gori je potrebno pomirenje Crnogoraca i Srba i formiranje patriotske vlade koja bi štitila nacionalne interese, poručio je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

On je na konferenciji za novinare, povodom jučerašnje izjave ministra spoljnih poslova Kosova Bedžeta Pacolija da je nemoguće ratifikovati sporazum o razgraničenju sa Crnom Gorom, kazao da je odnos dvije zemlje problematičan i da je ušao u kritičnu fazu.

Medojević tvrdi da je albansko pitanje u našoj državi otvoreno, ali i da pedalj zemlje nekoj drugoj državi ne treba dati bez borbe.

Lider PZP-a je poručio da je Crna Gora juče ponižena i da je bila neophodna reakcija crnogorskog šefa diplomatije Srđana Darmanovića.

"Da povuče priznanje Kosova, jer ako Kosovo ne priznaje granice Crne Gore, onda nema ni jednog državnog ni diplomatskog ni bilo kog drugog razloga da država Crne Gore priznaje Kosovo. Drugo, automatski ambasadora Kosova u Crnoj Gori treba da pozove ministar spoljnih poslova, kojeg mi nažalost nemamo, i da mu kaže i to na nižem diplomatskom nivou da je persona non grata. Dakle, da mu da rok od 24 sata da napusti Crnu Goru i ministar spoljnih poslova normalne suverene Crne Gore bi odmah danas povukao ambasadora sa Kosova. Radi se o veoma ozbiljnim pitanjima. Nevezano koja politička opcija ima većinu u parlamentu Kosova, očigledno je da oni ne priznaju granice Crne Gore", rekao je Medojević.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније