Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina; Objavio: I. P. ]

25. 09. 2017. 11:55 >> 11:26
10

BRAJOVIĆ PORUČIO

Parlament jedino mjesto dijaloga

Tema sjutrašnje sjednice parlamenta na kojoj će se raspravljati o Predlogu zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, trebalo bi da bude inspirativna za opoziciju da se pojavi u Skupštini, smatra predjednik parlamenta, Ivan Brajović.


Na pitanje da li, nakon sastanaka sa evropskim i američkim zvaničnicima i njihovog “mekog” pritiska na vlast i opoziciju, ima informacija o eventualnom početku dijaloga, Brajović je rekao da je parlament jedino mjesto gdje se može razgovarati.

On je ponovio da su prethodni parlamentarni izbori dobili najviše ocjene svih međunarodnih posmatrača, i podsjetio da je to bio najveći broj posmatrača od referenduma 2006. godine. 

“Naravno, uvijek se neko može žaliti na rezultate, ali u svakoj normalno zemlji izbori se neće ponavljati dok oni koji izgube ne dobiju”, kazao je Brajović.

On je rekao da se ne radi ni o kakvom pritisku.

“I ja želim da opozicija bude već sjutra na zasjedanju parlamenta, čućemo sveobuhvatniju raspravu, mnogo različitih argumenata”, poručio je Brajović.

Prema njegovim riječima, to je dobro za sve u Crnoj Gori. “Naravno, toga moraju biti svjesni poslanici opozicije”. 

“Mislim da bi tema koja se sjutra nalazi na dnevnom redu i te kako trebalo da bude inspirativna za njih, i mnogo veći povod nego neki prethodni zbog kojih su se pojavljivali u parlamentu”, naveo je Brajović, dodajući da je ta selektivnost tema za njega potpuno nerazumljiva.

On smatra da će predsrojeći lokalni izbori biti mjerilo za to šta je ko uradio od izbora do danas. “Što se tiče SD, siguran sam da će naše prolazno vrijeme biti dobro na tim mjerenjima.

Brajović je istao da je zakon o kojem će sjutra raspravljeti u parlamentu veoma kompleksan i važan.

“Zato bih volio da se što više opozicionih poslanika pojavi i uključi u raspravu”, kazao je Brajović.

Prema njegovim riječima, predlog tog zakona je i danas na radnim tijelima Skupštine.

“Taj zakon izaziva dosta dilema, čuli smo dosta kritika, i vidjećemo šta će se sve desiti sa Predlogom do sjutrašnjeg zasjedanja i tokom rasprave. Od toga će zavisiti stav SD”, dodao je Brajović.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније