Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

24. 09. 2017. 15:13   >>  14:43 1

BOJOVIĆ ISTAKAO

"Marković nije spomenuo rješenje problema"

Premijer Duško Marković tokom posjete Pljevalja nije našao za shodno da saopšti bilo šta konkretno u pogledu rješavanja nagomilanih problema naše opštine, od nezaposlenosti, preko drastične zagađenosti, do urušene infrastrukture, kazao je funkcioner Demokratskog fronta i predsjednik Opštinskog odbora Demokratske narodne partije u tom gradu Vladislav Bojović.

"Ali je zato jasno i glasno saopštio da Opština Pljevlja i Pljevljaci, iako su izloženi brutalnom trovanju, ne mogu da računaju na podršku i saglasnost vlade u pogledu uvođenja ekološke naknade. Sadržajem ove posjete i porukama koje je poslao, Duško Marković je jasno stavio do znanja da je vrh DPS-a i Katnićeva vlada pustila niz vodu ionako odlazeću lokalnu vlast u Pljevljima", rekao je Bojović.

On je istakao da je premijer namjerno izbjegao da komentariše činjenicu da Rudnik uglja Pljevlja i dalje zagađuje životnu sredinu, smanjuje broj zaposlenih, smanjuje plate radnicima koji još uvijek rade, ukida njihova osnovna prava, kao i da je najveći poreski dužnik u Crnoj Gori.

"Marković je zapravo, na svima očigledan i vulgaran način, demonstrirao već uspostavljeni odnos centralne vlasti prema Pljevljima, gdje se Pljevlja posmatraju isključivo kroz resurse koji se eksploatišu i razvlače, odnosno kroz novac koji se sliva u Podgoricu i privatne džepove.
Nakon ovakvog događaja, mi u Demokratskom frontu smo još više uvjereni da će Pljevljaci na predstojećim izborima iskazati samopoštovanje i pustiti niz vodu i lokalnu i državnu vlast, upravo kao što to oni pokušavaju da urade sa Pljevljima i upravo onako kako to zaslužuju svojim odnosom prema pitanju opstanka ove sredine, kao grada i opštine", saopštio je Bojović.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније