Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

24. 09. 2017. 12:40 >> 12:15
7

PREDSJEDNIŠTVO DF-A

Opozicija da pošalje jedinstven stav

Jedinstven stav opozicije o uslovima za rješavanje teške državne krize od suštinske je važnosti za fer i slobodne izbore, saopštilo je Predsjedništvo Demokratskog fronta (DF).

 

Oni navode da je nakon njihovog pozia da opozicija jedinstveno djeluje i otpočne sa protestima, "režim panično reagovao i pozvao dio opozicije da mu se pod formom dijaloga priključi, mašući ponudom da su im čak i vrata vlade otvorena".

"DF smatra da ostatak opozicije treba da sjedne za sto sa nama kako bi razmotrili našu inicijativu i predlog platforme koji smo im ponudili, ili da razgovaramo o nekom drugom predlogu koji bi eventualno saopštile druge opozicione partije. Najvažnije je da sa tog sastanka pošaljemo jedinstveni zajednički odgovor opozicije Dušku Markoviću i režimu. Upravo je jedinstveni stav opozicije o uslovima za rešavanje teške državne i političke krize od suštinske važnosti za sve buduće procese, kojima se treba pronaći put do slobodnih izbora i poštovanja narodne volje", navodi se u saopštenju.

Iz Fronta poručuju da su sada na stolu dva predloga.

"Jedan je Demokratskog fronta- da se opozicija ujedini i primora režim na ustupke koji bi doveli do prvih fer izbora. Drugi je predlog DPS-a- da se opozicija razjedini i njeni djelovi privedu u Vladu Duška Markovića kako bi se sačuvala nekontrolisana moć DPS-a, kao što je to bilo sa takozvanom vladom izbornog povjerenja nakon protesta DF iz 2015. godine", navodi se u saopštenju.

Markovićev poziv, smatraju u Frontu, posljedica i "javne blamaže montiranog slučaja lažnog državnog udara koji građanima, ali i međunarodnoj javnosti pokazuje da crnogorsko tužilastvo i pravosuđe nije daleko odmaklo od 1948, i vremena služenja ideologiji, partiji i vođi".

"Panika zbog javnog urušavanja slučaja državni udar je dovela do nekontrolisanog i nezakonitog hapšenja naših mladih ljudi i članova porodica funkcionera DF. Istovremeno se uz pomoć kontrolisanih medija i novinara pokušavaju falsifikovati i zloupotrebiti izjave i odgovori koje su, pored svih opstrukcija i onemogućavanja od strane sudije, optuženi uspjeli saopštiti na suđenju. Javnu sliku koja se napravila ne mogu promijeniti ni korumpirane sudije i tužioci, potplaćeni novinari i mediji zaduženi za pravljenje misterija, potom od strane domaćih i pojedinih stranih bezbjednosnih službi angažovane NVO, zatim botovi sendvičari, jer je lažna optužnica već bila istopljena i razorena i prije početka samog suđenja".

Prema njihovim riječima, u ovom vremenu kompromitacije i krize režima nijedan opozicioni faktor ne treba ponovo da ih spašava režim i prihvata plan koji je osmišljen od određenih spoljnih struktura, jer on nije u interesu našeg naroda i Crne Gore.

"Očekujemo do 01. oktobra odgovor ostatka opozicije na našu incijativu, kako bi iza uslova za rješenje političke krize stalo svih 39 opozicionih poslanika, što je u osnovi i ideja platforme koju je ponudio DF. Snažno se zalažemo za jedinstvo opozicije, zajedničke proteste kao jedinu efikasnu mjeru pritiska, dogovor o zajedničkom nestranačkom kandidatu za predsjednika, kao i nastup na lokalnim i parlamentarnim izborima. To je naš plan za rješenje krize u interesu građana i ove zemlje, a ne u interesu drugih država, ma kako one bile moćne", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније