Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

24. 09. 2017. 11:37   >>  11:07

SD SAOPŠTIO

"Kolektor se gradi uprkos `miniranju` opozicije"

Aktuelna gradska uprava, za razliku od opozicije koja je pokušavala da na svakom koraku "minira" izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i kolektorske mreže, zajedno s Vladom i međunarodnim partnerima naporno je radila kako bi pripremila izuzetno kompleksnu dokumentaciju neophodnu za taj projekat, saopštile su Socijaldemokrate.

"U pitanju je kapitalni projekat koji je u samom vrhu prioriteta Socijaldemokrata, odnosno koalicione vlasti u Podgorici. Izlišno je trošiti riječi koliko je on u razvojnim smislu značajan za naš grad i koliko će se njegovom realizacijom napraviti ogroman iskorak u zaštiti životne sredine", kazali su iz Opštinskog odbora Glavnog grada Socijaldemokrata.

Kako su istakli, činjenica da je do sada dobijen grant u iznosu od  preko 10 miliona eura, što predstavlja 20 odsto ukupne vrijednosti projekta, govori u prilog tvdnji da je aktuelna gradska uprava svojim radom i profesionalnim odnosom prema ovako ozbiljnom projektu pokazala visok stepen odgovornosti prije svega prema svojim sugrađanima, ali i cijeloj Crnoj Gori.

"Svakako ćemo se potruditi da grantom, odnosno bespovratnim sredstvima iz Investicionog okvira za Zapadni Balkan, za koja ćemo aplicirati u narednom pozivu, pokrijemo i manji dio ukupne finansijske konstrukcije koji je obaveza Glavnog grada. Ovo je samo još jedna potvrda da glavni moto aktuelne gradske vlasti - puno rada a malo priče a sve sa ciljem ravnomjernog razvoja Podgorice i poboljšanja kvaliteta života svih naših sugrađana iz dana u dan dobija konkretnu potvrdu realizacijom brojnih projekata", poručili su iz SD-a.

Saopštili su da, s druge strane, postoje nedobronamjerni politički subjekti koji nijesu ništa uradili za n Podgoricu osim što "jeftinom demagoškom pričom pokušavaju da nipodištavaju sve ono što gradska uprava radi u korist naših sugrađana i čije je nevješto i nedobronamjerno političko djelovanje upereno upravo protiv interesa Podgorice, odnosno naših sugrađana". 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније