Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

rtcg.me [ Objavio: O.Z. ]

22. 09. 2017. 20:06 >> 19:45

MANJINSKE PARTIJE

Prekid bojkota, pa tek onda dijalog

Direktor Kancelarije za Jugoistočnu Evropu u Stejt dipartmentu, Metju Palmer, okončao je razgovore sa političkim akterima u našoj zemlji.

Palmer je danas u Ambasadi SAD-a razgovarao sa predsjednicima Bošnjačke stranke, HGI-a, Force, DUA-e i Albanske alternative.

Lideri manjinskih partija iz vladajuće koalicije smatraju da bi prestanak bojkota državnih institucija od strane opozicije bio vazan za dalji napredak Crne Gore, što je bila ocjena i na jučerašnjem sastanku američkog vaničnika sa premijerom Duškom Markovićem.

Takođe, Palmeru su saopštili da su spremni za dijalog sa opozicijom, ali kada se oni vrate u Skupštinu, gdje je dijalogu i mjesto, prenosi TVCG.

Američki zvaničnik danas se sastao i sa predsejdnikom Ujedinjene Crne Gore Goranom Danilovićem, koji je mu je rekao da su razlike u opoziciji očigledne, ali da sve što ih dijeli treba staviti u stranu i ponuditi najbolju alternativu strankama na vlasti.

Palmer je juče razgovarao sa predsjednicima pet partija - SDP-a, Demokrata, Ure, Demosa i SNP-a, a imao je sastanak i sa predsjednikom DPS-a Milom Đukanovićem, koji je kazao da je njegova partija za dijalog u cilju integracije u proces vođenja državne politike u institucijama sistema..

URA i SNP danas su se oglasili saopštenjem, a sa te dvije adrese stgla je ista poruka - bez datuma prijevremenih izbora nema nikakvih preduslova za rješavanje političke krize.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније