Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

22. 09. 2017. 14:18 >> 13:56
1

PEJOVIĆ - HLOBEN

Ako ispuni zadatke CG ranije u EU

Slovačka, koja je aktivni advokat politike proširenja EU, podržava princip "regate", što znači da bi Crna Gora mogla ući u Evropsku uniju i ranije uz pretpostavku ispunjenja domaćih zadataka u agendi EU, za šta ima sve pretpostavke, kazao je ambasador te zemlje u Crnoj Gori, Roman Hloben.

Sa slovačkim ambasadorom razgovarao je ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović.

Sagovornici su, kako je saopšteno iz Ministarstva evropskih poslova, razmijenili mišljenje o sprovođenju aktivnosti na ispunjavanju privremenih mjerila iz poglavlja 23 i 24, i o pripremi za otvaranje novih poglavlja do kraja godine.

"Pejović je upoznao sagovornika sa izradom i sprovođenjem strategijskih dokumenata iz pregovaračkog procesa istakavši da, na temelju dobrih rezultata, možemo očekivati da do kraja godine Crna Gora otvori i privremeno zatvori još neka poglavlja", navodi se u saopštenju.

Hlobenj je, kako se dodaje, pohvalio dosadašnje rezultate u procesu pristupanja istakavši da će Slovačka nastaviti s aktivnom političkom i tehničkom podrškom pregovorima Crne Gore s EU.

"U tom kontekstu, sagovornici su razmijenili mišljenje o predstojećoj posjeti državnog sekretara u Ministarstvu vanjskih i evropskih poslova Slovačke Ivana Korčoka saglasivši se da će to biti još jedan doprinos uspješnoj saradnji dvije države i prilika za definisanje novih oblasti u kojima će Slovačka pružiti podršku pregovaračkom procesu Crne Gore", kazali su iz ministarstva.

Oni ističu da je Hloben pozdravio Strategiju za ubrzano članstvo koju je predložio predsjednik EK, Žan-Klod Junker.

"U tom kontekstu je naglasio da Slovačka, koja je aktivni advokat politike proširenja EU, podržava princip 'regate', što znači da bi Crna Gora mogla ući u Evropsku uniju i ranije uz pretpostavku ispunjenja domaćih zadataka u agendi EU, za šta ima sve pretpostavke", zaljučuje se u saopštenju.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније