Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R. [ Beta ]

21. 09. 2017. 21:12   >>  22. 09. 2017. 17:21 1

"REMEĆENJE TRGOVINE"

Tramp uveo nove sankcije S.Koreji

Predsjednik SAD Donald Tramp uveo je nove sankcije pojedincima i kompanijama koje sarađuju sa Sjevernom Korejom.

Prema njegovim riječima, te mjere za cilj imaju remećenje sjevernokorejskih trgovinskih mreža putem udara po svakom entitetu koji posluje sa tom zemljom.

"Strane banke imaće jasan izbor - poslovanje sa SAD ili omogućavanje trgovine odmetničkom režimu Sjeverne Koreje", rekao je Tramp koji je u utorak sa govornice Generalne skupštine zaprijetio toj zemlji "potpunim uništenjem".

Tramp je rekao da će američko ministarstvo finansija moći da kažnjava sve koji razmjenjuju "dobra, usluge ili tehnologiju" sa Sjevernom Korejom.

Tramp je takođe naveo da će kineska centralna banka narediti finansijskim institucijama da prekinu saradnju sa Pjongjangom i pozdravio "veoma hrabru" i "neočekivanu" mjeru. Kineski izvori nijesu potvrdili Trampove navode.

Upitan da li je dijalog sa Pjongjangom moguć, predsjednik SAD je jednostavno odgovorio "Zašto da ne".

Evropska unija je podržala nove sankcije, a prema diplomatskim izvorima, biće uvedena zabrana svim evropskim firmama da izvoze naftu u Sjevernu Koreju.

Južnokorejski predsjednik pohvalio Trampov oštar govor

Predsjednik SAD sastao se danas u Njujorku s predsjednikom Južne Koreje Mun Džae-inom povodom aktuelne krize oko Sjeverne Koreje i njenog nuklearnog programa.

Mun je pohvalio Trampov oštar govor u Ujedinjenim nacijama u utorak i rekao da su SAD "odgovorile na veoma dobar način".

Američki predsjednik rekao je u utorak da će "potpuno uništiti Sjevernu Koreju" ako SAD budu primorane da brane sebe ili svoje saveznike.

Južnkorejski predsjednik je ocijenio provokaciju Sjeverne Koreje kao "jadnu" (deplorable), a Tramp ga je pohvalio zbog izbora riječi.

Naime, Trampova protivnica na prošlogodišnjim izborima u SAD Hilari Klinton našla se tada na udaru kritika pošto je za Trampove pristalice rekla da su "šaka jada".

Tramp je naveo i da SAD i Južna Koreja rade na poboljšanju trgovinskih sporazuma, ali da je to manje važno od odgovora na sjevernokorejsku prijetnju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније