Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

20. 09. 2017. 21:09   >>  20:39 1

U NJUJORKU

Darmanović se sastao sa kosovskim kolegom

Na marginama glavne debate u Generalnoj Skupštini Ujedinjenih nacija, šef crnogorske diplomatije Srđa Darmanović razgovarao je sa potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Kosova Bedžetom Pacolijem.



"U prvom i veoma konstruktivnom razgovoru sagovornici su ocijenili da su odnosi dvije države dobri i prijateljski, te da će predstojeća Pacolijeva posjeta Crnoj Gori, planirana za narednu sedmicu, dati dodatan impuls snaženju sveukupnih odnosa i saradnje", saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova. 







Darmanović je prisustvovao otvaranju glavne debate Generalne skupštine UN, koja se održava u Njujorku.



Darmanović je učestvovao i na sastanku ministara vanjskih poslova Zapadnog Balkana sa evropskim komesarom za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanesom Hanom, čiji je domaćin bio generalni sekretar Savjeta za regionalnu saradnju Goran Svilanović.



Tokom izlaganja, Darmanović je pozdravio rezultate nedavno održanog samita u Trstu koji je potvrdio evropsku perspektivu regiona.

"Ukazao je na značaj potpisivanja Sporazuma o transportnoj zajednici koji će doprinijeti boljoj infrastrukturnoj povezanosti država regiona. Dodatno, istakao je važnost Višegodišnjeg akcionog plana za uspostavljanje regionalne ekonomske zone koji će postaviti efikasne smjernice za produbljivanje saradnje i ekonomsko povezivanje zemalja Zapadnog Balkana i predstavljati koristan instrument u integracionom procesu država regiona, čija dinamika napretka treba isključivo da zavisi od individualnih rezultata", navodi se u saopštenju.

Takođe, tokom 72.sasjedanja Generalne skupštine UN, Crna Gora je učestvovala na Samitu o Globalnom paktu za životnu sredinu i podržala inicijativu koju je pokrenula Francuska, sa ciljem doprinosa efikasnijoj implementaciji Agende održivog razvoja do 2030. godine.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније