Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B

20. 09. 2017. 14:57 >> 14:34
5

EU OPOZICIJI

Dijalogom u parlamentu do rješenja

Do rješenje za trenutnu političku situaciju u Crnoj Gori treba doći kroz diskusiju svih političkih stranaka u Skupštini, istakli su predstavnici EU, tokom razgovora sa liderima opozicije.

 

Ove sedmice šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Aivo Orav i ambasadori zemalja članica Evropske unije akreditovanih u Crnoj Gori održali su odvojene sastanke sa liderima opozicionih stranaka/koalicija koje imaju predstavnike u Skupštini: SDP, Demokrate, SNP, Demokratski front, Demos, URA i Ujedinjena Crna Gora.

Kako se navodi u saopštenju Delegacije EU, predstavnici Brisela naglasili su značaj budućnosti Crne Gore u EU i istakli pozitivnu poruku zemljama Zapadnog Balkana, posebno Crnoj Gori, koju je predsjednik Evropske komisije Junker saopštio tokom nedavnog govora o stanju Unije.

“Napredak Crne Gore u pristupnom procesu i dalje će biti određivan brzinom sprovođenja reformi ka ispunjavanju uslova za članstvo u EU, istakli su predstavnici EU. Posebno je naglašeno da Crna Gora treba da da prioritet ostvarivanju opipljivih rezultata u oblasti vladavine prava, uključujući pravosuđe i osnovna prava”, navodi se u saopštenju.

Pored toga, predstavnici EU naglasili su da je važno da sve političke stranke učestvuju u konstruktivnoj diskusiji sa ciljem da se nađe rješenje za trenutnu političku situaciju u Crnoj Gori, što su i poruke koje su se mogle ranije čuti od Visoke predstavnice/potpredsjednice Mogerini, komesara Hana i predsjednika Evropskog parlamenta Tajanija.

“Predstavnici EU podsjetili su da su međunarodni posmatrači, posebno posmatračka misija OEBS/ODIHR, ocijenili da su parlamentari izbori iz oktobra 2016. održani u konkurentnim okolnostima i uglavnom sprovedeni uz poštovanje osnovnih sloboda, te naglasili da je od suštinskog značaja da Crna Gora efektivno implementira OEBS/ODIHR preporuke koje se tiču izbora”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније