Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B

20. 09. 2017. 11:18   >>  15:22 24

ZAHTJEVI

Datum izbora, dijalog i pomirenje u opoziciji

U Delegaciji EU u Podgorici danas su nastavljeni razgovori sa predstavnicima opozicije. Nakon sastanka lider Demosa Miodrag Lekić poručio je da ta stranka neće prekidati bojkot. Lider URE Dritan Abazović, nakon sastanka poručio je da se ta stranka neće vraćati u Parlament sve dok ne budu raspisani vanredni izbori. Lider novoformiranog pokreta Ujedinjena Crna Gora Goran Danilović zalaže, prije svega, za razgovore unutar opozicije i kako kaže prevazilaženje trenutnih podjela.

Lekić je poručio da je Demos za “koristan dijalog”. On je saopštio i da je sastanak u delegaciji EU bio koristan, ali mu kako kaže "ne bi davao konačnu ocjenu".

Upitan kakav je njegov stav o najavljenom mogućem dijalogu između opozicije i Demokratske partije socijalista, odnosno premijera, Lekić je naveo da se oni zalažu da dođe do tog dijaloga.

"Vlada prethodno treba da zaustavi ovu aroganciju i odgovori na tri vrlo precizna zahtjeva koji su u interesu zemlje i izlaska iz krize. Uz odgovor, poželjno pozitivan, dijalog kako dalje", poručio je Lekić.

Lider URE Dritan Abazović, nakon sastanka poručio je da se ta stranka neće vraćati u Parlament sve dok ne budu raspisani vanredni izbori.

“Neka daju datum izbora, počećemo dijalog, ako ne URA će biti posljedna partija koja će se vratiti u parlament”, poručio je Abazović.

Abazović je kazao i da je zadovoljan razgovorima sa EU ambasadorima, te da je njegov utisak da DPS gubi na svim poljima. “Ima nade, treba još malo srtpljenja”, poručio je Abazović.

Abazović je kazao da je razgovor sa EU ambasadorima bio otvoren, korektan i iskren, i da je to korak naprijed u odnosu na raniji "pasivan odnos” predstavnika EU. On je kazao da su prijevremeni izbori način prevazilaženja krize.

Lider novoformiranog pokreta Ujedinjena Crna Gora Goran Danilović, nakon sastanka sa EU ambasadorima, poručio je da će se taj politički subjekat zalagati za razgovore unutar opozicije, kako bi prevazišli trenutne podjele.

Poručio je i da neće voditi dvostruku politiku. "Voljeli bi da se sto prije dogovorimo...Ako dogovor izostane vodićemo računa o sebi", kazao je Danilović.

“Ne plašimo se proteste nam ni to nije strano”, kazao je Danilović i dodao da su spremni da budu u “ozbiljnom bojkotu”, koji će biti okrenut prema vladajućim strukturama.

"Ili ćemo u bojkot koji ima smisla, ili ćemo sami donijeti odluku o tome hoćemo li ući u Parlament", saopštio je Danilović i dodao da je pokret Ujedinjena CG spreman da razgovara i o zajedničkom predsjedničkom kandidatu i o zajedničkim listama za lokalne izbore.

“Ali samo tražimo da ne budemo taoci podjela u opoziciji”, poručio je Danilović i dodao da trenutni bojkot parlamenta na jednoj strani i učešće u vlasti na lokalnom nivou “ne pije vodu”.

“Toliko smo posvađani da gore ne može biti”, zaključio je Danilović.

Kako nezvanično saznaje TVCG, opozicija će imati sastanak u američkoj ambasadi sa jednim od najbližih saradnika pomoćnika zamjenika američkog državnog sekretara za Evropu i Aziju Hojta Brajana Jia.

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније