Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

19. 09. 2017. 18:15 >> 17:47
8

ODGOVOR DEMOKRATA

"Licemjerno da DPS priča o nepotizmu"

Nema većeg licemjerja i zamjene teza nego sto je priča DPS Budve o nepotizmu i konvertitstvu, tvde budvanske Demokrate. Oni poručuju da, onako kako je DPS ojadio Budvu višemilionskim mahinacijama, tako je obogatio međunarodne priručnike korupcije ubjedljivim primjerima kako se uvlače čitave funkcionerske porodice u koruptivno-nepotističke šeme.

"Kao niko, vi ste demonstrirali domete porodičnog preduzetništva u pohari Budve i organizovanju kriminalnih grupa", poručuju Demokrate odgovarajući na današnje saopštenje DPS-a u kome se nabrajaju funkcije i promjene partija brojnih pripadnika aktuelne vlasti u Budvi. 

"O moralu ne smije govoriti onaj ko krade u Crnoj Gori, a u Srbiju bježi od zakona i zatvora. Od lažnih DPS moralista je nastala nova klasa: Novoterazijanci - DPS kriminalci u bjekstvu od zakona. Tako, Svetu Maroviću je za skrivanje po Beogradu poslužila depresija. No, ni to neće dugo. Otići ćete u zatvor kako zbog svoje prošlosti, tako i zbog crnogorske budućnosti. I otići u zatvor i vratiti oteto", poručuju Demokrate.

"OKG Budva" je, kako navode, imalo kompletnu plemensku organizaciju korupcije i kriminala na čelu sa poglavicom. 

"Brat poglavice, Dragan, bio je za to vrijeme na visokom položaju u opštinskoj upravi Budve, a njegova snaha Darija PR TO Budve, a Lana Marović šef protokola u Opštini. Kćerka plemenskog poglavice Sveta, Milena, bila je menadžer Opštine Budva, a Milenina kuma Jelena Srzentić je bila pomoćnica sekretara za zaštitu imovine. Kuma nije dugme, a ko još u plemenu zarezuje javnu imovinu. Da nijesu samo kume bile zbrinute govori i primjer Aleksandra Tičića. Kum Aleksandar Tičić je bio menadžer Opštine. Bez kumova i braće ni u radost ni u žalost, pa tako su tu u podjeli plijena bila i braća Sveta poglavice. Milan Vučinić, Svetov brat od tetke je bio potpredsjednik Opštine. A drugi brat od tetke Miodrag Vučinić je bio metnut za predsjednika Savjeta RTV Budva. Nadaleko čuvena strina Mirjana je bila načelnik budvanskog katastra. Tu nije kraj jer to "kriminalno-koruptivno pleme" nije malo. Supruga sadašnjeg šefa DPS-a Budve je bila član UO Mediteran reklame", navode Demokrate. 

Iz te partije poručuju da nijedna priča o nepotizmu ne smije zaobići Bora Lazovića, tadašnjeg šefa lokalne skupštine i OKG Budva. 

"Njegov brat Božo je bio odbornik i vlasnik restorana u kojem su se nemilice trošile opštinske pare. Borova sinovica Ivana je bila šef kabineta. A djeca od brata Jova sva zbrinuta o trošku Budvana i Budvanki: Jasmina u JU Muzeji i galerije, Balša u Bazeni Budva i Saša u Parking servisu. Stidite li se od nepotističkog razgranavanja po Opštini od strane Ljuba Rađenovića? Da podsjetimo, njegov sin Lazar je bio predsjednik Opštine, sin Ilija je bio predsjednik FK Mogren, a kćerka Jelena direktor TO Budva. Kum Lazara Rađenovića Vule Tomašević je bio direktor Budvanske rivijere", navodi se u odgovoru Demokrata.

Kažu da se nabrajati može još mnogo, no da nemaju kad. 

"Sve u svemu, ostavili ste haos iza sebe. Moramo nastaviti sa zasukanim rukavima da oporavljamo Budvu, i finansijski i administrativno i urbanistički. Vi patite, što od depresije, što od gubitka vlasti, ali će se računi morati položiti. Nemojte da mislite da ćete se izvući", zaključuju Demokrate.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније