Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

19. 09. 2017. 16:42 >> 16:26
16

"OPŠTA ĆUTNJA GA SOKOLI"

LP: Amfilohijeve izjave su za prezir

Mržnja i netrpeljivost koju u svojim nedogovornim i nezrelim izjavama siju vjerski velikodostojnici i svještenici zaslužuje prezir svakog dobronamjernog čovjeka u Crnoj Gori i nije ništa drugo do posljednji ostatak antiljudskih i anticivilizacijskih ideologija koje su odavno završile na smetlištu istorije, smatraju u Liberalnoj partiji. Izjave mitropolita Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, Amfilohija Radovića, samo su još jedan prilog ovoj tezi.

"Oni misle da su Crnogorci ako se rađaju u Crnoj Gori, pa i volovi se rađaju u Crnoj Gori pa nijesu Crnogorci" kazao je Radović.

"Nakon nazivanja Crnogoraca "komunističkim nakotom, kopiladima, prokletima, pasjom vjerom, satanom" i drugim etiketama mržnje, čini se da opšta ćutnja sokoli mitropolita da nastavi tim putem", ocjenjuju iz te partije.

U svom reagovanju podsjećaju da se Liberalna partija snažno zalaže za sekularno društvo i laičku državu u kojoj će vjerske organizacije imati svoje mjesto, ali daleko od onoga što jesu građanske institucije, društvo i država.

"Svaki drugačiji pristup, pokazalo se u decenijama za nama, ostavljao je krvave tragove na ovim prostorima koje će ispravljati pokoljenja", nagalašavaju iz LP.

Oni ocjenjuju da je Izvještaj Savjeta Evrope o Crnoj Gori potvrdio činjenicu da građanski sklad i toleranciju narušavaju nacionalističke i netrpeljive izjave svještenika i političara koji, radi sitnih poena i kalkulacija, dozvoljavaju sebi da unose razdor i nesigurnost među ljude.

"Takođe, Savjet Evrope jasno preporučuje državi Crnoj Gori da preuzme mjere ka rješavanju ovog problema koji šteti građanskom društvu i liberali će biti najglasniji zastupnici takve politike. Braniti ustavno određene o građanskoj državi i dostojanstvo svakog čovjeka, naša je dužnost", zaključuje se u reagovanju LPCG.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније