Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B

19. 09. 2017. 11:45   >>  19:05 19

MANDIĆ NAKON SASTANKA

Čekamo opoziciju do 1. oktobra

Demokratskom frontu trenutno je apsolutni prioritet da pronađu zajednički jezik sa opozicijom,čiji će odgovor na ponuđenu platformu čekati do 1. oktobra, poručio je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, nakon sastanka u Delegaciji EU u Podgorici.

Prilog Tatjane Debeljević, TVCG

Mandić je poručio da će do 1. oktobra čekati odgovor opozicije na njihovu ponudu da zajedno izađu na proteste, da utvrde zajedničkog kandidata za predsjedničke izbore i zajedničke liste za lokalne.

“Ako budemo imali jednog kandidata, jednu listu i proteste izborićemo se za vanredne izbore”, poručio je Mandić i dodao da će nakon odgovora opozicije, DF donijeti odluku koja će biti najbolja za birače.

Mandić je ponovio da EU ambasadori nemaju razumijevanja za bojkot i poručuju da je poslanicima mjesto u Parlamentu. Na pitanje da li je DF spreman na dijalog sa vladajućom koalicijom, Mandić je ponovio da im je prioritet jedinstvo opozicije.

Bojkot ostaje, na potezu premijer 

Bojkot Parlamenta nije idealno, ali je u ovim okolnostima jedino rješenje, kazao je lider Socijalističke narodne partije Vladimir Joković. On je nakon sastanka u Delegaciji EU u Podgorici poručio da je na Vladi i premijeru da iniciraju razgovore. 

“Ne vidim zašto ne bismo sad otvorili jedan dijalog da se konačno organizuju fer izbori”, kazao je Joković i dodao da bi razgovori mogli da počnu u oktobru.

 

Juče su sastanci održani sa liderima SDP-a i Demokrata Ranko Krivokapićem i Aleksom Bečićem.

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić očekuje od premijera Duška Markovića da što prije sa opozicijom počne pregovore o održavanju vanrednih izbora. Krivokapić je nakon sastanka sa Delegacijom EU u Podgorici, poručio da početak dijaloga očekuje u oktobru.

Na drugoj strani za lidera Demokrata Aleksu Bečića dijalog nije rješenje, traži ispunjavanje ranijih uslova, a potom razgovor o vanrednim izborima. Bečić je poručio da ta partija neće prekidati bojkot Parlamenta.

Kako nezvanično saznaje TVCG, opozicija će u petak imati sastanak u američkoj ambasadi sa jednim od najbližih saradnika pomoćnika zamjenika američkog državnog sekretara za Evropu i Aziju Hojta Brajana Jia. 

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније