Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

17. 09. 2017. 17:26 >> 16:56
15

ODGOVORNA PREMA BIRAČIMA

DPS: Razumna odluka o prekidu bojkota

Odluka pojedinih opozicionih stranaka da se vrate u parlement politički je razumna i odgovorna prema biračima i građanima, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista, Mihailo Anđušić.

On je kazao da ohrabruje najava pojedinih opozicionih stranaka da će se vratiti u skupštinske klupe i tim potezom stvoriti uslove za početak ozbiljnog političkog djelovanja, od kojeg uspješno bježe već više od deset mjeseci.

„Takva odluka bila bi politički razumna i mogla bi se tumačiti kao vid odgovornosti prema biračima koji su ih birali, kao i prema građanima koji već 11-i mjesec plaćaju poslanike koji se ne pojavljuju na svojim radnim mjestima“, naveo je Anđušić u saopštenju.

Uprkos tome, kako ističe, začuđuje najave političkih grupacija Demos i URA da planiraju formiranje zajedničkog poslaničkog kluba.

„S obzirom na to da predstavnici URA redovno ponavljaju da nema povratka u parlament, nameće se logično pitanje: koju funkciju ima formiranje kluba poslanika osim da se na taj način, pored nezarađenih plata, izvuku i naknade za klub koje bi građane koštale još nekih dodatnih 15-ak hiljada EUR“, naveo je Anđušić.

On je ocijenio da je takvo ponašanje posebno apsurdno i licemjerno, jer su upravo funkcioneri Abazovićeve stranke najradikalniji zagovornici bojkota, "ali se ne libe da ostvaruju sva svoja prava kao da redovno obavljaju svoj posao".

"Tome u prilog idu i sve češći zahtjevi poslanika upravo ovih političkih grupacija da im parlament plaća troškove života u Podgorici, iako tu instituciju gotovo i ne posjećuju", kazao je Anđušić.

On je podsjetio da je od početka 26. saziva ovog parlamenta ovakav vid neodgovornog ponašanja poslanika kompletne opozicije, bojkot rada parlamenta, koštao crnogorske gradjane skoro dva i po miliona eura.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније