Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

17. 09. 2017. 12:37   >>  12:13 4

DNP PORUČIO

Suprotstaviće se pokušaju asimilacije

Vještački nametnute podjele na Crnogorce i Srbe od strane režima mogu biti uvod u još dublju društvenu i institucionalnu krizu, saopštila je Demokratska narodna partija. Oni su naglasili da neće praviti kompromise s nacionalnim interesima, kao i da će se suprostaviti svakom pokušaju ideološkog asimilovanja i prevaspitavanja.

"Jedanaest godina nakon referenduma, paralelno sa stvaranjem privatne države, režim Mila Đukanovića je stigmatizovao sve građane koji su glasali za zajedničku državu, pri čemu su Srbi kategorizovani kao permanentni državni neprijatelj koji čeka priliku da sruši temelje državnosti. Imajući u vidu institucionalni progon koji se dominantno nad Srbima sprovodi, DNP kao građanska partija, u skladu sa svojim programskim opredeljenjima, oštro će se suprostaviti svakom pokušaju ideološkog asimilovanja i prevaspitavanja", poručili su iz DNP-a.

Iz te partije su podsjetili na svoje programske principe, rekavši da su Crnogorci i Srbi u Crnoj Gori jedan narod, te da su zajedno sa Mitropolijom crnogorsko-primorskoj i stvorili Crnu Goru.

Iz DNP-a su naglasili da je srpski jezik većinski u našoj zemlji, te da mora biti normiran u Ustavu kao službeni.

"Dvojno državljanstvo kroz sporazum Crne Gore i Srbije mora predstavljati osnov bratskih i dobrosusjedskih odnosa dvije države. Državni simboli ( trobojka iz 1905, Krstaš barjak, skraćena himna "Oj svijetla majska zoro" ) koji su kroz istoriju potvrdjivali nacionalnu identičnost Crnogoraca i Srba, kroz promjenu Ustava i zakona, značajno mogu doprinijetu prevazilaženju vještački nametnutih podjela", smatraju u Demokratskoj narodnoj partiji. 

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније