Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

13. 09. 2017. 16:37 >> 16:08
3

DEMOKRATE ODGOVARAJU

"Marković pozvao na nastavak obračuna"

Umjesto da makar jednom jedinom riječju pozove institucije da rasvijetle incidente od juče (iako su svim građanima veoma jasni) i da ih osudi, premijer Duško Marković je današnjim napadom na Demokrate i na Dan, uz primjese jeftinih zamjena teza i patetike, priznao da on stoji iza svih monstruoznih podmetanja i brutalnih napada, saopštila je potpredsjednica Demokrata Zdenka Popović, Markovićevo reagovanje nazivajući zakašnjelim, prijetećim i nečuvenim.

Marković je, reagujući na posljednja dešavanja u Mojkovcu, poručio aktivistima i medijskim saradnicima Demokratske Crne Gore da zaobiđu njegovu porodicu.

"Svakome ko poznaje mafijaški rječnik iz udžbenika, koji je Marković žestoko utrenirao dok je bio udbaš nad udbašima Crne Gore, jasno je da je današnjim istupom pozvao na nastavak obračuna sa Demokratama", kazala je Popović.

Ona ističe da Marković ni jednom riječju nije osudio pozive na linč i ubistvo novinara najtiražnijeg lista i višestruke prijetnje upućene predsjedniku, rukovodstvu i mladim aktivistima najjače opozicione partije. 

"Kako bi se tek odnio da sve pomenuto nije dokumentovano nepobitnim dokazima – audio i video snimcima? Duško Marković ne da nije osudio pomenuta nedjela, već se udbaški, kako jedino i zna, javno i jasno stavio u zaštitu njihovih počinilaca, od kojih su neki lica sa dokazanom kriminalnom prošlošću. A kad se predsjednik Vlade stavlja u zaštitu mafije, pouzdan je znak da smo dotakli dno", ocjenjuje potpredsjednica Demokrata.

Popović Markovića pita da li je "crnogorski i čojski" da njegova porodica "prijeti ubistvom" aktivistima Demokrata. Premijera, takođe, pita kako komentariše to što "čovjek koji je već pokušavao ubistva"  dolazi "na vrata Demokrata i prijeti bacanjem bombe, brutalno vrijeđajući i psujući predsjednika, poslanike, funkcionere i članove Demokrata".

"Kako komentarišeš što niko od nadležnih isto lice nije priveo pravdi nakon takvih prijetnji, već je isto lice sinoć preko telefona saopštilo članu OO Demokrata Mojkovac „da će mu predsjednik Bečić platiti“, a danas javno, na svom FB profilu, poručuje lideru Demokrata "da se čuva i da mu želi sve najgore u životu", navodi Popović.

Ona tvrdi da je Marković prećutkujući optužbe Demokrata, aminovao postupke protiv njih. 

"Znači, daješ signal da se nastavi. Samo jedno znaj: direktno ti nosiš odgovornost za našu bezbjednost i ako nam se nešto desi", naglašava Popović i ocjenjuje da će se Markovićev "pokušaj da zaustavi terensku kampanju Demokrata, na koju nema odgovor, i pokušaj da zaustavi tvoj siguran poraz, završiti kao i do sada". 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније