Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

13. 09. 2017. 15:15 >> 14:46
12

MANDIĆ OPOZICIJI

Prihvatite našu, ne ponudu Markovića

Opozicione stranke trebalo bi da private inicijativu Demokratskog fronta o objedinjavanju tih stranaka, jer je jedinstvo neophodno za promjenu vlasti, ocijenio je jedan od lidera DF-a, Andrija Mandić.

 

On je posjetio Zaton gdje je, kako je saopšteno iz Fronta, razgovarao s članstvom u toj mjesnoj zajednici.

Dodaje se das u prisutni podržali inicijativu DF-a o objedinjavanju opozicije.

,,Naša ponuda je realna i korektna. Predložili smo da na predsjedničke izbore idemo sa jednim, nestranačkim kandidatom, da na lokalne izbore nastupimo sa jednom listom, a da se vaninstitucionalnom borbom izborimo za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, koji bi se održali zajedno sa predsjedničkim. Nažalost, mi nijesmo, od održavanja parlamentarnih izbora do danas, čuli bilo kakav drugi predlog o zajedničkoj akciji opozicije, a mi nudimo jedinstvo i efikasan metod borbe kojim se najuspješnije možemo boriti protiv ovoga režima”, naveo je Mandić.

Prema njegovim riječima,  na političkoj sceni postoji još jedan, predlog premijera Duška Markovića koji je pozvao sve parlamentarne opozicione stranke, osim DF, da dođu kod njega i da zajednički rade na realizaciji programa Vlade koji je on kao mandatar predložio skupštini. 

“U ime Predsjedništva DF želim još jednom da se zahvalim svima onima iz opozicije koji su podržali ovu platformu DF, a javno pozivam one koji to još nijesu uradili da preispitaju prvobitno saopštene stavove'', kazao je Mandić.

On je istakao da je bojkot jako sredstvo pritiska na aktuelni režim, ali očigledno ne i dovoljno da samo sa njim dođemo do cilja.

,,Metode zajedničkog djelovanja opozicije se moraju proširiti. Ako odgovor na naš poziv bude pozitivan od strane onih koji su prećutali ili odbili naš poziv, onda ćemo preći i preko uvreda pojedinih političara u opoziciji, i takvo ponašanje pripisati samo želji i ambiciji da se čak i na tako nekorektan način prikupi što veći broj glasova za vlastitu partiju. To bi, naravno, uradili zbog višeg cilja, a to je smjena režima. Ako odgovor bude negativan, onda je problem mnogo dublji i pozadina ovakvog ponašanja će svima biti jasna'', istakao je Mandić.

On je poručio da ,,i pored toga što nas sudskim procesima odvajaju od kontakta sa građanima, zadržavajući nas u sudnici ili oko nje, mi ćemo svakako istrajati na tome da se narednih dana sretnemo sa što više ljudi širom Crne Gore, kako bi pokazali i dokazali da je naša inicijativa o objedinjavanju opozicije mnogo značajnija za interese građana u odnosu na pozive Markovića pojedincima iz opozicije da dođu i rade za njega’’.

,,Svakako da je politika zajedništva, jednog predsjedničkog kandidata i jedne odborničke liste, uvijek bila superiornija od malih, sebičnih interesa bilo koje opozicione stranke, jer nijedna stranka pojedinačno, pa čak ni DF koji je najjači, ne može samostalno oboriti režim Mila Đukanovića. Zato je zajedništvo najbolja garancija i ne treba kao do sada rasipati energiju na opoziciona pregrupisavanja’’, zaključio je Mandić. 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније