Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

11. 09. 2017. 17:13 >> 16:58

MEDOJEVIĆ - BORENOVIĆ

Saradnja PzP-a i PDP-a BiH

U sklopu međunarodnih aktivnosti, predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević danas se sastao u Banja Luci sa predsjednikom Partije demokratskog progresa (PDP) Borislavom Borenovićem.

"Medojević je upoznao Borenovića sa dramatičnom državnom krizom i političkim i tuzilačko-sudskim progonom kroz koji prolazi Demokratski front, koja je posljedica snažnog otpora kriminalnog režima u Crnoj Gori demokratskim promjenama koje je najavio DF", saopšteno je iz PzP-a.

Medojević je, kako se navodi, posebno istakao potrebu snažnije regionalne saradnje sličnih političkih stranaka u borbi za fer i slobodne izbore i skretanje paznje EU i međunarodne zajednice na jačanje autoritarnih trendova u čitavom regionu.

"Fer i slobodni izbori su ključni preduslov za elementarno funkcionisanje demokratije. Bez fer i slobodnih izbora nema demokratije. Bez demokratije nema pravne države. Bez pravne države nema efikasne ekonomije. Bez efikasne ekonomije nema socijalne pravde, a bez pravde nema dostojanstvenog života. Zato prodemokratska opozicija svugdje u regionu, ma koliko bila raznorodna, oko borbe za fer i slobodne izbore mora biti jedinstvena i spremna da se za fer izbore bori i na ulici. To je iskustvo svih sličnih pokreta u svijetu, a borba DF-a vam je najbolji primjer", istakao je Medojević.

Saopšteno je da je Borenović istakao važnost saradnje PDP-a i PzP-a u djelovanju u IDU, najmoćnijoj svjetskoj političkoj asocijaciji partija centra i desnog centra i zajednički rad na pripremi konretnih predloga za sastanak lidera partija clanica IDU, koji se uskoro održava u Nju Delhiju, a tiču se jasnije evropske perspektive čitavog regiona.

"Medojević i Borenović su dogovorili konkertne zajedničke aktivnosti prema međunarodnim organizacija ciji su članovi u cilju snaženja svih regionalnih političkih inicijativa za fer i slobodne izbore, što predstavlja jedan od najozbiljnijih problema i izvora nestabilnosti u regionu", naveli su iz PzP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније