Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

11. 09. 2017. 14:01 >> 13:33
16

DEMOKRATE PLJEVLJA

Vlast nije ispunila nijedno obećanje

Pljevaljska vlast nije ispunila nijedno predizborno obećanje, a sitnim prepravkama i kozmetičkim radovima, pokušava da obmane građane, kazao je predsjednik lokalnog Odbora Demokrata, Milojica Tešović.

On je saopštio nijesu Pljevljaci toliko neznaveni da budu očarani sa 200 metara jedva popločane glavne ulice u centru.

"Nijesu građani Pljevalja od juče, pa da se oduševljavaju novim drvoredima i cvijećnjacima, a da zaborave na obećanu toplifikaciju, nova radna mjesta i  asfaltirane puteve. Neće ulični pločnici kojima ste prekrili propale cijevi, učiniti da građani zaborave preko 5.000 radnika koje ste poslali na ulicu, da zaborave ko je uništio naše privredne gigante", navodi Tešović.          

Prema njegovim riječima, dok su apsolutno svi resursi mobilisani za stvaranje lažne slike u procesu pripreme za sledeće lokalne izbore, lokalna samouprava se nalazi u rasulu, a javne službe  su dovedene do nivoa da ne mogu  ostvariti javni interes.

"Da situacija bude još komplikovanija, uskoro počinje sezona grijanja a zaposleni u DOO „Grijanje“ nijesu primili plate za nekoliko mjeseci unazad. Bez direktora, zahvaljujući koalicionom prepucavanju između političkih partnera u aktuelnoj vlasti, DOO „Grijanje“ u katastrofalnom stanju dočekuje sledeću zimu. Agencija za stambeno-poslovni fond je na rubu propasti. U DOO „Čistoća“ se progone i ponižavaju radnici, a paralelno sa procesom pokušaja političkog prevaspitavanja i unošenja straha od strane izvršnog direktora, vrši se masovno zapošljavanje partijski podobnog kadra", navodi Tešović.

Radnici Televizije Pljevlja, kako je dodao, kažnjavaju se  kašnjenjem zarada, "valjda iz razloga pritiska i pokušaja pretvaranja iste u partijsko glasilo sada već odlazeće aktuelne vlasti".

"Saobraćajnice, pogotovu na selima  su u katastrofalnom stanju, dok DOO „Lokalni putevi“, inače na ivici ponora u svakom smislu, održavaju puteve na putnim pravcima u kojima DPS činovnici imaju svoje vikendice i kuće. Uz sve nabrojano lokalna vlast i dalje nije konstituisana, a mandat ističe. Naravno, pri procesu formiranja lokalne vlasti, prvenstvo u uhljebljavanju su imali pravosnažno osuđeni u aferi „Snimak“ koji i dalje sjede na funkcionerskim foteljama iz kojih se smiju pravdi, ali i građanima u oči".

Iz Demokrata poručuju da umjesto izgradnje gradske toplane, u momentima kada je  priča oko ove sapunice bila na vrhuncu, dobijamo ostavku potpresjednika Opštine.

"Nova školska godina je počela, a u Pljevljima nijedan đak nije dobio udžbenike za razliku od drugih gradova, ali se zato vozni park Opštine proširio novim automobilima u vrijednosti od oko sto hiljada evra. Kada se presjednik Opštine konačno okuražio da stidljivo i snishodljivo zatraži naknadu za zagađenje životne sredine od strane velikih zagađivača, da pred kraj svog mandata konačno pokaže zube i da  ubere koji sitni politički poen pokazivanjem lažnog lokalpatriotizma, istog dana je dobio ekspresni odgovor u obliku blokade računa Opštine od strane Vlade Crne Gore, čisto da se vidi ko je gazda", kazao je Tešović.

On je ocijenio kako ponižavanje Pljevalja može trajati još samo do proljeća, kada će upravljanje preuzeti odgovorna i ozbiljna lokalna vlast na čelu sa Demokratama. 

"Pljevaljski resursi moraju biti u službi građana, a ne u službi  interesa Brkovića, Đukanovića i i drugih članova organizovane kriminalne grupe zvane DPS. Pokazali smo kako se pošteno i odgovorno upravlja opštinama Budva, Herceg Novi i Kotor. Predlažemo da u poslednjih pola godine mandata koliko vam je ostalo u vršenju vlasti, uvedete u red javne službe i organe lokalne uprave, isplatite zarade radnicima koji se nalaze na ivici egzistencije, a ne da namjerno pravite finansijske dubioze u namjeri da što je moguće više otežate novoj vlasti.   Znate vi dobro gospodo iz lokalnog DPS-a, da pobjedu Demokrata, a poraz DPS-a u Pljevljima više niko i ništa ne može zaustaviti. To potvrđuje i dalji rast podrške građana Pljevalja Demokratama, koji je sada veći od 38 % koliko je iznosio nakon prvog kruga terenske kampanje", navodi Tešović.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније