Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

10. 09. 2017. 14:08 >> 13:42
8

RADUNOVIĆ O OPOZICIJI

"Shvatili gdje ih vodi bojkot"

Opozicija je shvatila gdje vodi bojkot parlamenta, mada to ne priznaju, ocijenio je šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) Miodrag Radunović, i poručio da podržava najavu dijela opozicije o povratku u skupštinske klupe.

Radunović je ocijenio da je dio opozicije shvatio da bojkot parlamenta dovodi do gubitka podrške građana i da najavljuje povratak ne bi li "spasili što se spasit može".

"Dijalog je jedino realan u parlamentu, demokratija to preporučuje. Zato podržavam njihov povratak u parlament koje je jedino prihvatljivo mjesto za sučeljavanje argumenata", rekao je Radunović agenciji MINA.

On je kazao da su lokalni izbori u tri opštine i Prijestonici na pragu, a da se opozicione članstvo preliva od jednih ka drugima, iako je većina opozicionih partija, kako je naveo, nastala ispod jednog šinjela sa dva rukava, sa ne baš, istorijski zavidnom prošlošću.

Radunović je rekao da, dok vrijeme po opoziciju neumitno odmiče, ona tumara tražeći metode održavanja tenzija, pokušavajući da zavara sebe i svoje birače.

"Istrajavajući na negiranju svih vrijednosti, istovremeno okajavajuci grijehe svojih (ne)djela nastavljaju bojkot parlamenta. Sve poruke međunarodne javnosti nijesu probile njihov autistični oklop, blindiran mržnjom prema DPS-u", rekao je Radunović.

On je kazao da vjeruje da je opozicija shvatila gdje vodi bojkot parlamenta, mada to ne priznaju.

Radunović je naveo da opozicija nije ispoštovala volju birača da ih zastupaju u institucijama sistema, osim što mjesečno svrate do blagajne za "nezarađenu" platu.

"Kao što vidimo bave se sami sobom, izginuše u borbi oko "liderstva" u svojim partijama, dijele se do beskonačnosti, a članstvo im prelijeće uglavnom ka jednom jatu, koje nikada ne želi ući u parlament, jer se moraju tamo suočiti sa pitanjima na koja treba odgovoriti, a od kojih bježe", rekao je Radunović.

Govoreći o predsjedničkim izborima, Radunović je kazao da DPS, kao odgovorna partija odluke donosi u skladu sa statutarnim procedurama, pa će sve aktivnosti oko predloga za predsjedničkog kandidata sprovesti u skladu sa Statutom partije.

"Svjestan sam da opozicija strahuje od imena kandidata DPS, što je i razumljivo. Želim da im poručim, ma ko bio kandidat DPS, taj će biti predsjednik sljedećih pet godina jer građani se ne daju prevariti. Glasaće racionalno, srcem i razumom, temeljeći stav na svim dostignućima Crne Gore, prepoznajući neimarstvo DPS-a i koalicionih partnera, baštineći vrijednosti evropskog puta države", rekao je Radunović.

On je ocijenio da se opozicija, kao što stalno biva uoči nekih izbora, zamajava tražeći ličnost koja će ih objediniti, ohrabriti.

"Međutim destrukcija koju siju izmedju sebe, rezultira strahom, pa niko se ne želi prihvatiti "vrućeg krompira" svjestan poraza koji slijedi, jer nije lako biti na čelu vječitih gubitnika", poručio je Radunović.

On je kazao da DPS intenzivno održava kontakt sa građanima u sve tri opštine i Prijestonici gdje će biti održani lokalni izbori.

"Jasna je povratna informacija od građana. Građani vjeruju DPS-u. Pobijedićemo u sve tri opštine i Prijestonici, završiti započeto i početi graditi novo", kazao je Radunović.

On je ocijenio da će, implementirajući Zakon o Prijestonici, Vlada lokalna samouprava dati Cetinju sjaj evropskih prijestonica.

"U obavezi smo nastaviti obezbjeđivati veći kvalitet života svakog pojedinca, a nova mladalačka energija dopunjena iskustvom starijih, garant je ostvarenja zacrtanih ciljeva", kazao je Radunović.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније