Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Biljana Rovčanin, TVCG

04. 09. 2017. 19:53 >> 19:29

PARTIJE VEĆ U KAMPANJI

Zanimljiva jesen na političkoj sceni

Predstojeća jesen će na politickoj sceni, prema najavama, biti zanimljiva. Mojkovac, Cetinje i Petnjicu očekuju redovni lokalni izbori, a moguće je da vanredni budu održani i u Gradskoj opštini Tuzi i Ulcinju. Podgrijava se i pitanje hoće li se opozicija vratiti u parlament. Njeni predstavnici kažu da neće, i da rade na terenu. Planove u vladajućem DPS-u, nijesu nam otkrivali.

Predstojeći redovni lokalni izbori u Mojkovcu, Cetinju i Petnici, ali i mogući vanredni istog dana u Tuzima i Ulcinju, glavna su briga opozicije ove jeseni. Iako do izlaska na birališta ima više od dva mjeseca, opozicionari su već počeli kampanju.

"U neprestanoj smo komunikaciji sa našim članstvom i simpatizerima, tako da smo neprestano prisutni. Možda se manje reklamiramo od ostalih političkih stranaka ali uvijek smo tu na terenu"; kaže Marko Kovačević iz DF-a.

"Bez obzira što nema teže aktivnosti od obilaska svakog doma i svake kuće u Crnoj Gori, Demokrate nastavljaju svoju kampanju 'od vrata do vrata'", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

"Građanski pokret Ura se sprema za predstojeće lokalne izbore, radimo na terenu, sa svojim aktivistima", rekao je funkcioner Ure, Miloš Konatar.

Za javnost je, ipak, interesantnije da li će jesen donijeti prekid ili nastavak opozicionog bojkota parlamenta, koji traje od oktobra prošle godine. Dogovor o mogućem povratku u skupštinske klupe, na kratko se očekivao nakon što je DF krajem avgusta, nezadovoljan dosadašnjim rezultatima bojkota pozvao opozicione kolege na zajedničko djelovanje. Iako su različito odgovorili na poziv DF-a, opozicionari su po pitanju bojkotu parlamenta ostali jedinstveni.

"Demokrate neće prekinuti bojkot Parlamenta, neće se vraćati u Skupštinu, sve dok se ne ispune četiri uslova sa kojima su, bar na početku, svi bili saglasni da je potrebno ispuniti", kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Miloš Konatar ističe da u Uri u ovom trenutku ne razmišlju o povratku u parlament.

"Naš stav je jasan, bojkot Skupštine se mora nastaviti. Ne smije se prekinuti bez ispunjavanja uslova za fer i slobodne izbore", poručio je Konatar.

U DF-u tvrde da im je cilj bio i ostao samo da objedine opoziciju. Od toga kažu neće odustati.

"DF za sada nije razmatrao opciju povratka u Parlament. Ono što je naš prioritet u ovom momentu jeste da mi osim bojkota imamo neke nove akcije u vidu pritisaka na vlast", kazao je Marko Kovačević.

A da opoziciji ubrzano curi vrijeme za dogovor, tvrde i u dijelu Demosa koji predvodi Goran Danilović. On smatra da bi umjesto traženja izdajnika, opozicija morala postići dogovor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније