Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

04. 09. 2017. 13:57 >> 13:28
15

DEMOKRATSKI FRONT

Ponovo pozivaju na zajedničko djelovanje

Demokratski front ponovo je pozvao ostatak opozicije da, kako su saopštili, pokušaju da nađu način proaktivnijeg djelovanja, koji bi pored bojkota, napravio i dodatni pritisak kako bi došli do sveopštih fer i slobodnih izbora na proljeće naredne godine.

 

Poslanica Fronta, Branka Bošnjak kazala da u tom savezu očekuju i da civilno društvo, mediji, NVO sektor, akademska zajednica i svi segmenti društva koji se ne mire sa, kako je navela, rastakanjem Crne Gore u duhovnom i moralnom smislu, profesionalno djeluju kako bi dali puni deprinos demokratizaciji društva kroz postizanje fer i slobodnih izbora.

"To je osnovni preduslov za izgradnju slobodne i prosperitetne Crne Gore", ocijenila je ona.

Bošnjak je navela da je Predsjedništvo DF-a, svjesno ozbiljnosti stanja i dubine krize u kojoj se Crna Gora nalazi, uputilo prethodne sedmice javni poziv svim opzicionim segmentima društva inicirajući dogovor oko zajedničkog djelovanja.

"Vodili smo se time da ne smije postojati niti jedan partikularni interes koji bi mogao da nas sprijeječi da zaustavimo nestajanje Crne Gore i sve izvjesnije ustoličenje potomstva sadašnjih vlastodržaca našem potomstvu. Potpuno svjesni da vrijeme neumitno teče, a da se bojkot Skupštine pokazao nedovoljnim da bi došli do sveopštih fer i slobodnih izbora na proljeće sledeće godine, Demokratski front je inicirao poziv na dogovor o obliku, načinu i dinamici zajedničkog djelovanja kako bi došli do ovog zacrtanog nam cilja".

Bošnjak dodaje da su u Frontu svjesni da ta pasivna "stend baj" pozicija ne daje nikakve efekte i da opozicija mora proaktivno da djeluje,

"Ako nam je svima država i javni interes iznad svega, onda moramo ostaviti razlike po strani i zajednički djelovati, jer ova nelegitimna, korumpirana i kriminogena vlast, dok mi čekamo se podmuklo predstavlja kao jedini zaštitnik državnih interesa. Zato još jednom apelujemo na opozicione partije i njihove organe da je neophodno i javno odgovorno, a to dugujemo opozicionim biračima, da u ovom trenutku stavimo partijske interese i međuopozicione animozitete po strani, te da svi zajedno, dogovorom, pokušamo da nađemo modus proaktivnijeg djelovanja, koji bi pored bojkota, napravio i dodatni pritisak da dođemo do zacrtanog cilja, a to su sveopšti fer i slobodni izbori u proljeće naredne godine", poručila je ona.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније