Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

03. 09. 2017. 14:35   >>  14:06

CRNOGORSKA POZVALA

"Ostavimo podjele iza nas"

Kada je Crnogorska partija usvojila Cetinjsku rezoluciju o budućnosti Crne Core i u nju ugradila ustavni patriotizam kao temeljni koncept razvoja države, vjerovala je da je to osnova na kome će se Crna Gora razvijati i stvarati bolji uslovi za život građana, kazao je potpredsjednik te stranke Đorđije Brajović.

"Tada smo uputili apel i drugim političkim snagama da se okupimo oko ovog koncepta", istakao je on.

Brajović je podsjetio da je ubrzo nakon toga i u Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti organizovana tribina “O ustavnom patriotizmu”, na kojoj je govorio profesor Ilija Vujačić.

"Lideri pojedinih parlamentarnih partija poput gospodina Ranka Krivokapića afirmativno su govorili o ovoj koncepciji u pogledu daljeg razvoja politike u Crnoj Gori", poručio je Brajović.

On je kazao da pihvatanjem načela iz Cetinjske rezolucije "postižemo ono što smo zapisali u samom dokumentu da u našoj državi budemo svi slobodni i jednaki, kao svoji na svome. Lojalnost državi u kojoj živimo i okrenutost ka budućnosti i rješavanju otvorenih pitanja koja se tiču budućnosti nas i naše djece moraju biti prioritet”.

“Vrijeme je da podjele i rasprave iz prethodnih epoha ostavimo iz nas. Naša odgovornost je da stvorimo zajednicu svih građana i zato mi u Crnogorskoj ovaj apel vidimo kao korak naprijed i kao poruku da je naš predlog da izgradimo konsenzus o ustavnom patriotizmu kao temelju naše države dobar. Mi u Crnogorskoj ćemo nastaviti da osnažujemo principe i vrijednosti koji nas spajaju i podstičemo građansku integraciju i razvitak naše države”,saopštio je Brajović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније