Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B

02. 09. 2017. 16:40 >> 16:13

"OSTAJMO OVDJE"

Mladi SDP-a na regionalnoj konferenciji

Predsjednik Emir Hadžimušović i članica Predsjedništva Foruma mladih SDP Amina Cikotić prisustvovali su regionalnoj konferenciji “Vučko” u organizaciji Foruma mladih SDP BiH i Fondacije Friedrich-Ebert-Stiftung, na kojoj se već osam godina okupljaju predstavnici omladinskih organizacija političkih partija iz regiona.

Glavna tema ovogodišnjeg okupljanja bila je “Ostajemo ovdje – Kako zadržati mlade ljude u zemljama Zapadnog Balkana”.

"Pored velikog broja obrađenih tema u oblasti omladinske i politike aktivnog zapošljavanja mladih, akcenat je stavljen na razmjeni iskustava i pozitivnih praksi iz regiona koje se odnose na pronalaženje zajedničkog rješenja kako spriječiti odlazak mladih ljudi iz zemalja Zapadnog Balkana", saopšteno je iz SDP-a.

Na ovogodišnjoj konferenciji učestvovalo je 70 predstavnika omladinskih organizacija političkih partija lijeve orijentacije iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Makedonije.

Uz aktivno učešće panelista, domaćih i inostranih eksperata identifikovani su glavni problemi sa kojim se suočavaju mladi na Zapadnom Balkanu, kao što su nezaposlenost, nejednakost, diskriminacija...

"Na konferenciji su usvojeni zaključci da partnerske organizacije konferencije aktivno učestvuju u identifikaciji ključnih problema sa kojima se susrijeću mladi u svojim zemljama i u vidu javnih politika, ponude konkretna rješenja koja će zadržati mlade ljude i spriječiti njihov odlazak u inostranstvo radi rješavanja egzistencijalnih pitanja", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније