Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

30. 08. 2017. 15:57 >> 15:39

SD ODGOVORIO

"SDP brine o svojima, ne o prosvjeti"

Hajka oko kurikuluma za jedan nastavni predmet, ne može baciti sjenku na cjelokupnu reformu, poručuju iz Socijaldemokrata (SD).

 

Oni su reagovali na saopštenje SDP-a u kojem se traži ostavka ministra prosvjete Damira Šehovića, jer je, kako su, kazali lavni krivac za skandal oko prepisivanja obrazovnih programa.

“Stranka demagoga i populista (SDP) je svoju brigu o prosvjetnim radnicima najbolje demonstrirala tako što je potpredsjednik njihove partijice, tada ministar u Vladi, iskoristio tu pozciju da sopstvenoj majci, inače prosvjetnom radniku, obezbijedi više desetina hiljada eura, za rješavanje njenog “neriješenog” stambenog pitanja! Dakle, njihov potpredsjednik partije je, dok je bio u prilici da se nešto pita, sopstvenoj majci poklonio više desetina hiljada eura, čime je na najbolji mogući način tada demonstrirao brigu o obrazovnom sistemu Crne Gore”, navode iz Socijaldemokrata.

Prema njihovim riječima, za razliku od SDP-a, koji se tako borio za naš obrazovni sistem, aktuelni ministar prosvjete je sa svojim saradnicima za nepunu godinu sproveo sveobuhvatnu obrazovnu reformu u Crnoj Gori, koju je aktuelna Vlada ocijenila svojim najvećim reformskim iskorakom, i jednim od stubova razvoja crnogorskog društva.

“Iza nas u SD-u će u ovoj oblasti ostati konkretni rezultati - besplatne osnovne i master studije na državnom univerzitetu za preko 3.500 studenata, reformisan model studiranja i model finansiranja visokog obrazovanja, veća budžetska izdvajanja ali i odgovornost Univerziteta Crne Gore, poseban milionski fond iz kojeg će se nagrađivati naši najbolji učenici, studenti i nastavnici, koncept dualnog obrazovanja koji će nakon 10 godina zaživjeti zahvaljujući prethodno pomenutoj izmjeni zakona, besplatno izučavanje engleskog jezika za djecu u vrtićima, ostaće 8 novih predškolskih ustanova, i sl. To su naši rezultati za nepunih godinu dana u ovoj oblasti”, navode iz SD-a.

Oni kažu da se SDP, u oblasti prosvjete, jedino može podičiti sa više desetina hiljada eura koje su poklonili majci vašeg potpredsjednika partije. 

“Hajka oko kurikuluma za jedan nastavni predmet, ne može baciti sjenku na cjelokupnu reformu koja se, na vašu žalost, i pored očiglednih opstrukcija od strane pojedinaca unutar sistema kojima su lični interesi ugroženi, uspješno sprovodi”.

Odgovornost je, kažu iz SD-a, princip na kojem ministar prosvjete insistira, “pa će i u ovom slučaju oko podudarnosti predmetnog programa za fizičko vaspitanje, ona biti utvrđena. Ali tek nakon prikupljanja svih relevantnih činjenica.” 

“Predizbornom blebetanju posrnule partije u nestajanju očigledno nema kraja. Vidjevši da se oko njihovog “istorijskog” manifesta niko živi ne okupi, da iz dana u dan sve više ideološki posrću i postaju nebitniji na crnogorskoj političkoj sceni, da se uzalud poigravaju sa zdravim razumom građana ubjeđujuci ih da nisu u koaliciji sa Demokratskim frontom, grupici neostvarenih i preambicioznih političara okupljenih u Stranci Demagoga i Populista (SDP) poručujemo da nijesu u prilici da bilo kome govore o moralu, dostojanstvu i kukavičluku. Ko o čemu SDP o moralu”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније