Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B

30. 08. 2017. 11:54 >> 11:34
20

PORUKA OPOZICIJI

DF: Spremni za dogovor

Demokratski front ocjenjuje da je njihova inicijativa najkraći i najbolji put ka objedinjavanju opozicije, ali su kako poručuju spremni da prihvate i druge predloge. "Sada je najvažnije da razgovaramo i da se dogovorimo, što, uostalom, od svih nas traže opozicioni glasači", poručuju iz DF-a.

Demokratski front ocjenjuje da za opoziciju danas nema ništa važnije od toga da pronađe način i metode zajedničkog djelovanja i da konkretnim akcijama radi na smjeni aktuelnog režima.

“Očigledno je veći dio opozicije svjestan da atmosfera kakva danas vlada u opoziciji direktno ide na ruku režimu, da bojkot parlamenta sam po sebi nije dovoljan da ostvarimo politički cilj, već da moramo uraditi i više. Zato je DF izašao sa javnim pozivom i predlogom za prevazilaženje takve situacije i razrešenje duboke političke krize u CG”, poručuju iz DF-a.

Kažu da ih ohrabruje činjenica da odgovorni ljudi Demosa, URE, kao i poslanik SNP-a, njihovu inicijativu prepoznaju kao pozitivnu i takođe smatraju da opozicija treba da radi zajedno, što DF snažno pozdravlja.

“Naš predlog platforme je da stanemo iza jednog nestranačkog kandidata, da na lokalnim izborima opozicija nastupi sa jednom listom i da se snažnom vanparlamentarnom aktivnošću izborimo za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora istovremeno sa predsjedničkim, i na kojima bi opozicija nastupila u jednoj koloni i na jednoj listi. Smatramo da je za zajednički rad neophodna dobra atmosfera i da budemo otvoreni za druge predloge, a jučerašnje izjave smo upravo shvatili kao poruke zajedništva i saradnje”, poručuju iz DF-a.

Opozicione stranke, čiji su pojedini funkcioneri istog dana željeli negativno da odgovore na predlog DF-a o jedinstvu opozicije, pozivaju da ozbiljno, u stranačkim organima izanaliziraju predlog DF-a i donesu odluku koju žele opozicioni glasači – “odluku zajedništva i konkretne antirežimske akcije”.

“DF ocjenjuje da je naša inicijativa najkraći i najbolji put ka objedinjavanju opozicije, ali smo svakako spremni da prihvatimo i druge predloge, jer sada je najvažnije da razgovaramo i da se dogovorimo, što, uostalom, od svih nas traže opozicioni glasači. Ideja zajedničkog djelovanja opozicije i konkretne antirežimske akcije teško da može imati alternativu u situaciji u kojoj se nalazi Crna Gora pod režimom Duška Markovića i Mila Đukanovića”, zaključuje se u saopštenju DF-a.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније