Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

28. 08. 2017. 14:39 >> 14:49
8

SDP ODGOVORIO

Saradnja s Frontom nemoguća

Programska saradnja sa Demokratskim frontom (DF) nije moguća, zbog krupnih političkih i programskih razlika, saopšteno je iz Socijaldemokratske partije (SDP) i poručeno da ta stranka neće podržati predsjedničke kandidate Demokratske partije socijalista (DPS) i DF-a.

 

Podsjećamo, DF je danas pozvao opozicione stranke, akademsku javnost i nevladin sektor na, kako su saopštili, hitan dogovor oko oblika, načina i dinamike stvaranja uslova za slobodne i fer izbore u Crnoj Gori.

„Zbog krupnih i temeljnih političkih i programskih razlika, između SDP i DF nije moguća programska saradnja. SDP ostaje posvećena okupljanju progresivnih snaga i pojedinaca, kao najkvalitetnijeg odgovora na duboku političku, ekonomsku i socijalnu krizu“, saopštio je potpredsjednik SDP-a, Almir Rebronja.

Kako je rekao, za SDP će Ustavom definisani principi građanske, evropske i evroatlantske države ostati temeljne vrijednosti na osnovu kojih će i u narednom periodu graditi svoju političku ponudu građanima Crne Gore.

„Ponavljamo da nećemo podržati kandidate DPS-a i DF-a za predsjednika države“, zaključio je Rebronja.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније