Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

22. 08. 2017. 13:20 >> 13:01
11

STANIĆ PORUČIO

"Željeznak da savjetuje DPS i Novu"

Ukoliko zamjenik generalnog sekretara Jedinstvene Rusije Sergej Željeznak ima namjeru da nekog savjetuje, neka to radi sa Novom srpskom demokratijom i DPS-om sa kojima njegova Jedinstvena Rusija ima sporazume o strateškoj saradnji, a mi ćemo i sami naći način da od Crne Gore napravimo uspješnu, demokratsku i razvijenu zemlju, smatraju u Socijaldemokratskoj partiji (SDP).

Podsjetimo, zamjenik generalnog sekretara Jedinstvene Rusije i jedan od najbližih saradnika ruskog predsjednika Vladimira Putina, Sergej Željeznjak, ocijenio je da bi opozicija u Crnoj Gori trebalo da nastavi da bojkotuje parlament, te da bi Demokratski front i Demokrate trebalo da se pomire.

"Predstavnik Jedinstvene Rusije Željeznak već nekoliko puta sebi daje za pravo da savjetuje crnogorske političke partije i daje ocjene političke situacije u našoj zemlji. Pored toga što se čini da mu to niko ne traži, dobra praksa bi nalagala da se partijski funkcioneri ne miješaju u unatrašnja politička pitanja stranih država, ali Željeznak to očigledno ne zna", rekao je portparol SDP-a, Mirko Stanić.

Ukoliko već ima namjeru da nekog savjetuje, dodaje on, neka to radi sa Novom srpskom demokratijom i DPS-om sa kojima, kako kaže, njegova Jedinstvena Rusija ima sporazume o strateškoj saradnji.

"Mi ćemo i sami naći način da od Crne Gore napravimo uspješnu, demokratsku i razvijenu zemlju. Čini se da upravo razigravanje nacionalnih priča u proteklih par mjeseci ide na ruku politici podjela u Crnoj Gori od koje koristi imaju samo navedene saveznice Jedinstvene Rusije i da nije slučajno pojačano interesovanje nacionalističkih krugova raznih boja za Crnu Goru poslije ulaska naše zemlje u NATO", dodao je Stanić.

Navodi i da će nova vlast i novi predsjednik, u Crnoj Gori biti čvrsto posvećeni njenom ustavnom određenju i čvrsto na kursu evropskih i evroatlantskih integracija

"I na kraju, Željeznaka moramo razočarati - taj novi predsjednik neće biti ni iz jedne od saveznica Jedinstvene Rusije u Crnoj Gori", zaključio je Stanić.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније