Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

21. 08. 2017. 10:25   >>  09:55 2

DPS KOTOR

Bečić najodgovorniji za aferu "državljanstvo"

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Kotor insistira na političkoj odgovornosti za za to što je kako tvrde strani državljanin postao predsjednik Opštine Kotor a najodgovornijeg smatra predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksu Bečića.

"Peti je dan od kada je Tužilaštvo pokrenulo postupak, a od Vladimira Jokića koji je u centru ove afere, ni traga ni glasa. I pored osnovnog demokratskog načela "prava javnosti da zna", a posebno prava Kotorana da znaju da li su birali stranog državljanina za predsjednika Opštine, Jokić je odlučio da se brani ćutanjem", navodi se u saopštenju DPS-a.

Iz te partije poručuju da krivično-pravnu odgovornost ostavljaju nadležnim organima ali, kako su kazali, insistriraju na političkoj odgovornosti.

"Insistiramo na političkoj odgovornosti onih koji su nam poturili kontraverznu ličnost za predsjednika Opštine, odgovornosti onih koji su sasvim sigurno morali znati da je Vladimir Jokić, na prevarni način postao srpski državljanin", kazali su iz te partije.

Kotorski DPS pored Jokića za kako su kazali "obmanu građana Kotora" najodgovornijeg smatra predsjednika Demokrata Aleksu Bečića kome i postavlja sljedeća pitanja "Zašto ste predložili stranog državljanina za predsjednika Opštine? Da li vam je u prljavoj raboti, Jokićevog paničnog i brzopoteznog ispisa iz srpskog državljanstva, pomogla jedna kompromitovana ličnost, prevarantskog pedigrea? Ako jeste, šta ste joj zauzvrat obećali u opštinama gdje učestvujete na vlasti?"

Ukoliko, kako  navode i Bečić, izbjegne odgovore, "smatraće ga saučesnikom u obmani građana Kotora".

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније