Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavio: B.V. ]

19. 08. 2017. 15:18 >> 14:49
15

MANDIĆ SMATRA

Od "Srpske kuće" prave bauka

Srpska kuća u Podgorici biće otvorena u septembru, saopštio je lider Nove srpske demokratije, Andrija Mandić.


On je kazao da je Srpska kuća jedan od najvažnijih srpskih projekata u Crnoj Gori od obnavljanja višepartijskog sistema.

"Pod njenim krovom će svoje mjesto naći najvažnije kulturne adrese našeg naroda, i sigurni smo da će ona biti na korist ne samo srpskom narodu nego čitavoj Crnoj Gori", rekao je Mandić za Tanjug.

On napominje da je u javnosti pokušano da se od ovoga projekta napravi neki bauk samo zato što u njegovom formiranju učestvuju kulturni i politički predstavnici srpskog naroda i Srbija, što, kako ocjenjuje, pokazuje svojevrsnu "antisrpsku histeriju" vlasti i kvazikulturnih krugova oko njega.

"Takvima naročito smeta činjenica da će Srpska kuća igrati značajnu ulogu u zaštiti srpske duhovnosti, nacionalnog identiteta i tradicionalne Crne Gore. Svaki Srbin treba da bude ponosan na činjenicu da postoji mjesto u kome će se stvarati i iz kojega će se emitovati kvalitetni kulturni, umjetnički i drugi sadržaji vezani za naš nacionalni identitet," istakao je Mandić.

Vlada Srbije izdvojila je iz budžetske rezerve oko 3,4 miliona eura za gradnju Srpske kuće, koja se nalazi na atraktivnoj lokaciji u Podgorici, pored mosta Milenijum.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније