Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R. [ Mina ]

15. 08. 2017. 09:37   >>  09:07 1

KUJOVIĆ ISTAKAO

CG na putu da zatvori Poglavlje 20

Crna Gora je na dobrom putu da u pregovorima sa EU uskoro zatvori Poglavlje 20 – Preduzetništvo i industrijska politika, jer se radi na završnom mjerilu, saopštio je šef radne grupe za to poglavlje i državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Dragan Kujović.

„Kada je riječ o Poglavlju 20 dinamično se radi na završnom mjerilu, odnosno na implementaciji Industrijske politike Crne Gore do 2020. godine i sprovođenju višegodišnjeg Akcionog plana za realizaciju ciljeva utvrđenih Industrijskom politikom, ne samo u cilju zatvaranja pregovora u tom poglavlju, nego prvenstveno zbog pozitivnih efekata koje primjena evropske politike i standarda u ovoj sferi donose sveukupnom razvoju crnogorske ekonomije“, kazao je Vijestima Kujović.

On je objasnio da se mjerila za zatvaranje poglavlja razlikuju od onih za otvaranje, jer često podrazumijevaju i uspješnu implementaciju, što je podložno ocjeni Evropske komisije (EK). Samim tim, kako je dodao, dinamika ispunjenja mjerila za zatvaranje ne zavisi isključivo od Crne Gore.

„Na dobrom smo putu da ovo poglavlje uđe u grupu onih koje ćemio da zatvorimo u skorijem periodu“, naveo je Kujović.

Prema njegovim riječima, članstvo u EU treba da omogući bolji preduzetnički ambijent i unaprijedi inovativnost i sticanje specifičnih preduzetničkih znanja i vještina, razmjenu iskustava i znanja, podstakne veća ulaganja i investicije, doprinese razvoju i modenizaciji industrijske proizvodnje i stvori pretpostavke za internacionalizaciju preduzeća.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније