Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina; Objavio: I. P. ]

11. 08. 2017. 12:19   >>  11:50

DAŠIĆ PORUČIO

Neutralni kandidat za jedinstvo SNP-a

Kandidat za predsjednika Socijalističke narodne partije (SNP), Goran Dašić, kazao je da očekuje pobjedu na Kongresu, ocjenjući da u postojećoj konstelaciji snaga unutar te stranke, samo treći neutralni kandidat može obezbijediti puno jedinstvo SNP-a.


Kongres SNP-a, na kojem će biti izabran novi partijski lider, biće održan u nedjelju. Pored Dašića kandidati za predsjednika su Snežana Jonica i Vladimir Joković.

Dašić je poručio da, ukoliko bude izbaran za predsjednika SNP-a, neće dozvoliti da se bilo koji funkcioner ili član partije nakon Kongresa osjeća poražen. 

"To će biti jedan od mojih glavnih ciljeva", kazao je Dašić agenciji Mina. 

Prema nejgovim riječima, svi će imati svoju šansu i svi će dobiti svoje mjesto i u rukovodstvu i u drugim organima partije. 

"Ko je za koga glasao od nedelje će biti apsolutno nevažno, svi će aktivno učestvovati u kreiranju ključnih partijskih politika i donošenju ključnih odluka, jer imam jedan vrhunski cilj zbog kojeg sam se kandidovao, a to je jedinstvo partije”, kazao je Dašić.

Dašić je rekao da se poslanici te partije neće vraćati u nelegitimni parlament, niti će učestvovati u radu skupštinskih odbora. 

“SNP jeste za dijalog, što smo i potvrdili u razgovorima sa predstavnicima međunarodne zajednice koje smo imali, ali o povratku u parlament nema govora”, naglasio je Dašić.

On je poručio da će u slučaju pobjede u potpunosti biti otvoren za saradnju sa ostalim opozicionim političkim subjektima u cilju pronalaska modela optimalne opozicione saradnje i izlaska na lokalnim izborima, kao i u cilju predlaganja zajedničkog antirežimskog kandidata na predsjedničkim izborima.

Dašić je istakao da je saglasan sa liderom Građanskog pokreta URA, Dritanom Abazovićem, da bi priča oko zajedničkog predsjedničkog kandidata morala da bude na bazi međusobnog razumijevanja, bez uslovljavanja i uz maksimalno uvažavanje svih u tom procesu. 

“Jedino na taj način možemo dati vjetar u leđa našem zajedničkom predsjedničkom kandidatu, što će opozicioni birači znati da prepoznaju i siguran sam da će znati i da cijene kroz širu podršku na izborima i pobjedu na njima”, smatra Dašić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније