Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavila R.B. ]

10. 08. 2017. 16:51   >>  16:37 19

NIKOLIĆ OCIJENIO

"Opozicija propustila posljednju šansu"

Crnogorska opozicija je, ignorisanjem poziva američkog potpredsjednika Majka Pensa da se vrati u parlament, propustila posljednju šansu da se, makar i prividno, predstavi kao kakva takva alternativa vlasti, saopštio je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić.

On je, u razgovoru sa američkom ambasadorkom Margaret En Ueharom, istakao da takvo namjerno “nerazumijevanje” dobronamjernih sugestija najviših međunarodnih zvaničnika nije iznenađenje.

“Jer nije prvi put da lideri crnogorske opozicije, demonstriraju kako ih akumulirana mržnja prema vladajućoj stranci i njenom prvom čovjeku, sputava u obavezi da, kao izabrani predstavnici građana, budu u funkciji državnih interesa Crne Gore i društva u cjelini”, naveo je Nikolić, saopšteno je iz Skupštine.

Prema riječima Nikolića, ipak posebno zabrinjava činjenica da su lideri građanske opozicije “odćutali” javno saopšten stav Pensa o pokušajima ruskih agenata da destabilizuju Crnu Goru na dan izbora i ubiju bivšeg premijera.

Nikolić je saopštio da se nedavna posjeta Pensa dogodila u pravom trenutku za Crnu Goru i evroatlantske saveznike, prije svega u pogledu učvršćivanja pozicije Crne Gore na političkoj i bezbjednosnoj mapi regiona, ali i kao direktan odgovor onima koji ne posustaju u pokušajima da destabilizuju Zapadni Balkan. 

To je ujedno, ocijenio je Nikolić, najuvjerljiviji prikaz kvaliteta crnogorsko – američkih odnosa.

On je zahvalio Uehari na kontinuiranoj podršci koju je Crna Gora imala od Sjedinjenih Američkih Država u najturbulentnijim fazama novije istorije "kada je trebalo očuvati građanski mir i odbraniti pravo da sami odlučujemo o sopstvenoj budućnosti".

Nikolić je, kako se navodi, izrazio očekivanje da će nedavna posjeta Pensa Crnoj Gori i jasnoća poslatih poruka biti dodatni inpuls svim progresivnim snagama u zemlji i regionu, da se još snažnije angažuju na promociji vrijednosti demokratije i vladavine prava.

To je, prema njegovim riječima, mapa puta do kvalitetnijeg i pravednijeg životnog i radnog ambijenta svakog čovjeka. 

 

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније