Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

09. 08. 2017. 11:00 >> 10:35
1

DEMOKRATE PORUČILE

"Ne damo luku tajkunima"

Strategija razvoja gradske luke Škver na javnoj je raspravi koja traje od 1. do 15. avgusta, poručili su iz Demokratske Crne Gore.

 

Oni su odgovorili na tvrdnje Opštinskog odbora DPS-a Herceg Novi da javna rasprava o tom dokumentu nije održana prije dva dana, jer iz Opštine Herceg Novi niko nije došao.

"Ko politički tone, za manipulacije se hvata. Nema boljeg dokaza za to od posljednjih paničnih saopštenja DPS-a HN. A da lokalna filijala DPS-a zna gdje vidi lični interes, najbolje potvrđuje galama koju dižu oko Luke u Herceg Novom. Znamo gospodo i veoma nam je drago što smo vam poremetili planove koje ste imali oko ustupanja Luke tajkunima i miljenicima DPS-a iz podzemlja. Zna se i da se panika širi u vašim redovima zato što znate da ste pročitani i otkriveni i zato što znate da je duga ruka nadolazeće pravne države, te stoga štancujete saopštenja i pojačavate hajku na Demokrate, da bi bacili prašinu u oči narodu i da bi sakrili svoje nečasne i nezakonite namjere u vezi sa vitalnim interesima i resursima Herceg Novog", saopštile su Demokrate.

Navode kako građani Herceg Novog znaju da je napad najbolja odbrana.

"Ali sve vam je džaba- ne damo Luku tajkunima! Istine radi, želimo još jednom da predočimo zainteresovanoj javnosti da je Strategija razvoja gradske luke Škver na javnoj raspravi koja traje od 1. do 15. avgusta. Svi zainteresovani građani mogu da ostvare uvid u Opštini i iznesu svoje mišljenje u skladu sa važećim propisima, a naša je obaveza da svaki propis i svaka odredba o javnoj raspravi bude ispoštovana i svaki segment javne rasprave da bude realizovan. I tako će i biti", navode Demokrate.

Poručuju da nemaju šta da kriju, jer je "transparentnost suštinska vrijednost na kojoj mora počivati lokalna samouprava".

"Je li briga za javni interes to što ste o trošku Novljana htjeli da skućite šefa policije i to mimo svake logike? Upoznali smo javnost kako ste na skandalozan način pokušali to da opštim pravnim aktom rješavate pojedinačne stambene potrebe vaših favorita. To je nezapamćeno i nečuveno, a sve zarad namještanja i sve zarad izigravanja konkursa i sličnih instituta. Za razliku od vaše neslavne epohe, danas u Herceg Novom vlada princip odgovornosti, a tako će biti i ubuduće", kazali su u Demokratskoj Crnoj Gori.

Navode da DPS-u neće pomoći napadi "jer se ne možete odbraniti od nečega za šta postoje jasni dokazi".

"Nema potrebe da se pravdate sa pitanjima ko je sakrio stanove jer svi znaju da je to uradio DPS preko svojih kadrova u izvršnoj vlasti, a i zna se za koga ste namijenili četiri stana: za funkcionere DPS-a. Nema potrebe da se pravdate ko je izvodio radove, jer svi znaju da je to radio DPS i to preko svog kadra u izvršnoj vlasti. Nema potrebe nas da pitate ko je u kumovskim i rodbinskim vezama, jer svi znaju da je to vaša matrica funkcionisanja bila i u Novom i u Crnoj Gori", navodi se u sapštenju Demokrata.

Istakli su da niko bolje od Herceg Novog nije spoznao šta znači partijsko zapošljavanje i partijske favorizacije kadra DPS-a i to mimo prava, ali i mimo zdravog razuma.

"Vaš premijer Marković je u Herceg Novom pokazao da državu i njene resurse pretvarate u partijski plijen, poručujući da će finansirati izgradnju škole samo ako 'vaši' budu na vlasti. Ni izvinili se nijeste, ni zacrvenili nakon ove skaredne poruke da vam je namjera da diskriminišete i dijelite na 'naše' i 'vaše' i to prilikom raspolaganja novcem svih građana. Džaba paničite, uzalud štancujete saopštenja, badava vam je vika i galama, poručujemo: ne damo Luku tajkunima i ne damo nastanjivanja vaših favorita preko leđa građana koje ste osiromašili pljačkaškim privatizacijama i rasturanjem privrede", istakli su iz Demokratske Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније