Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

08. 08. 2017. 17:47 >> 17:17
5

LEKIĆEVE PRISTALICE

"Daniloviću, ostavi DEMOS na miru"

Pala je maska Gorana Danilovića, javnost je vidjela njegovu pravu namjeru - da, konačno, sa pozicije vječitog drugog pređe na poziciju predsjednika stranke, ocijenili su iz dijela DEMOS-a lojalnog predsjedniku stranke Miodragu Lekiću. Daniloviću poručuju da ostavi DEMOS kojem je već nanio veliku štetu i žele sreću u formiranju nove partije na njegovoj privatnoj skupštini.

"Na avgustovskoj sjednici u Podgorici potvrđena je groteskna predstava s namjerom razbijanja Demosa, i to uz nove momente. Naime, pala je maska bivšeg predsjednika IO Gorana Danilovića, a crnogorska javnost kao i članovi DEMOS-a su sada do kraja vidjeli njegove prave namjere – da prekine ličnu muku nestrpljenja i konačno sa pozicije vječitog drugog pređe na poziciju predsjednika stranke. Sada je jasno da je njegova priča o skupštini pomirenja bila predstava za javnost, kako bi prikrio svoj pravi cilj", kazala je odbornica DEMOS-a u Skupštini Glavnog grada Maja Vučelić.

Odbor Glavnog grada jednoglasno je podržao predlog da kandidat za predsjednika Demosa bude Goran Danilović, dosadašnji predsjednik Izvršnog odbora i poslanik Demosa u Skupštini, saopštili su iz tog dijela stranke.

Vučelić je kazala da Danilović svoj pravi cilj želi da ostvari drastično kršeći statut, zavađajući članstvo DEMOS-a, obmanjujući javnost nekim notarskim većinama nikad verifikovanih na sjednicama nadležnih partijskih tijela, i nadasve pokušavajući da razbije DEMOS – stranku koju je, kao što je javnosti poznato, osnovao Miodrag Lekić.

"Koliko je pravno- statutarno neutemeljno održavanje skupštine govori činjenica da pored nepostojanja većine na Glavnom odboru niti postojanja odluke Glavnog odbora za tako nešto, isti organ nije verifikovao kriterijume za izbor delegata, što je takođe izričita odredba Statuta. Vrhunac ironije u ovoj tragikomičnoj predstavi se ogleda i u tome da i sam Danilović zna da bi neka takva skupština bila pravno ništavna. Uprkos tome on nastavlja predstavu u želji da dobije publicitet za ulogu lidera, naravno lidera u pokušaju", poručila je Vučelić.

Ona je ocijenila da, suprotno odlukama Predsjedništva i predsjednika DEMOS-a, Danilović nastavlja organizovanje svoje privatne i unaprijed  fingirane skupštine, "valjda sa svojim prijateljima i kumovima, baš onako kako je i sam pohvalno priznao na posljednjoj sjednici raspuštenog Izvršnog odbora".

"Sa druge strane, DEMOS posljednjih dana - sada šire u posjedu dokumentacije - konstantno radi na rasvjetljavanju i ispravljanju malverzacija, poput nagrađivanja glavnih terenskih pomagača Gorana Danilovića u vidu visokih finansijskih nadoknada, sa kojima ćemo vrlo brzo upoznati javnost, kao i nadležne organe. Žalimo osobe koje se uvlače u ovu komičnu i nemoralnu operaciju pokušaja razbijanja stranke, a Daniloviću želimo sreću u formiranju nove partije na njegovoj privatnoj skupštini. Njegovo sanjano prvo mjesto među kumovima i prijateljima nije nedostižno. Ono što ga upozoravamo jeste da ostavi DEMOS kojem je nanio veliku štetu i u koji je, sada se to dobro vidi, podmuklo ušao da bi za svoje ciljeve a moguće i ciljeve drugih, namjerno kompromitovao stranku, dajući joj imidž primitivnih zapleta", zaključila je odbornica DEMOS-a.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније