Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

07. 08. 2017. 14:40   >>  14:10

DNP PLJEVLJA

Rekonstrukcija ulica - predizborna improvizacija

Pljevljaci su, nažalost, doživjeli da se dugo čekana rekonstrukcija glavnih gradskih ulica svede na predizbornu improvizaciju i krpljevinu predsjednika Opštine Mirka Đačića, koja će pri tom itekako da košta, saopštio je Opštinski odbor Demokratske narodne partije (DNP) Pljevlja.

"U strahu od sigurnog poraza na predstojećim lokalnim izborima, nelegitimni predsjednik opštine Pljevlja, iako sa diplomom arhitekte, odlučio je da bez projekta rekonstruiše trotoare u glavnim gradskim ulicama. Dobro je poznato da obični građani kada žele da naprave ostavu za drva, ogradu ili štalu moraju da izrade projekat, dobiju dozvolu i stave tablu, dok opštinska vlast realizuje posao na koji treba da se potroši preko 300.000 eura novca građana Pljevalja, a da pri tom nije ispunila ni elementarne zakonske preduslove", kazali su iz DNP.

U pljevaljskom odboru te partije navode da je Đačić, osim što je ušao u zonu krivične odgovornosti, još jednom dokazao da nema nikakav osjećaj za tradiciju, identitet i duh grada, "valjda umišljajući da bi Pljevlja i Pljevljaci u tom pogledu trebalo da se rukovode njegovim primjerom".

"Stoga nas ne bi začudilo i da Mirko Đačić ovih dana pokrene inicijativu da se glavna ulica Kralja Petra, bar do izbora, preimenuje u ulicu NATO bombardera, u znak podrške nasilnom uvođenju Crne Gore u NATO pakt, odnosno aneksiji Crne Gore od strane NATO pakta", nvodi se u saopštenju.

Iz DNP su kazali da Đačić neuspješno pokušava da zamaskira činjenicu da nijsu ni započeli da se realizuju krupni i životno važni projekti koje je pompezno najavljivao, počev od gradske toplane, preko drugog bloka Termoelektrane, pa sve do rekonstrukcije postrojenja za prečišćavanje vode u gradskom vodovodu.

"Kako vidimo, opštinska vlast sada trotoarima pokušava da zataška činjenicu da od obećanog partnerskog odnosa i podrške Vlade imamo samo nastavak zapostavljanja Pljevalja, brutalnu eksploataciju i pljačku sirovina, smanjenje ili neisplaćivanje zarada zaposlenima, otpuštanje radnika, masovni odlazak mladih ljudi i sve veće trovanje stanovništva. I pored svega, Mirko Đačić nije morao da liječi svoje frustracije na lipama u centru grada i da na divlje sprovodi popločavanje trotoara u glavnim gradskim ulicama, bez bilo kakvog plana, ideje, kreativnosti i zakonske obaveze zvane projekat. Imajući u vidu da je u ovom uspaničenom predizbornom poduhvatu Mirka Đačića potpuno nepotrebno posječen najveći broj lipa koje su predstavljale jedan od simbola Pljevalja, postavljamo pitanje gdje je završila posječena lipovina? Zbog čega se nije preduzelo ništa sa ciljem da se lipe sačuvaju, već su se pronalazili lažni izgovori da se one brže bolje posijeku? Takođe, šta se desilo i gdje su završili stilizovani liveni stubići koji su sada uklonjeni sa trotoara, a čija se vrijednost mjeri desetinama hiljada evra? Gdje su završili visoko kvalitetni mermerni ivičnjaci umjesto kojih se sada postavljaju obični betonski? I da li uopšte ovakvi trotoari mogu da izdrže test prve pljevaljske zime ili će se već na proljeće na njima pojaviti brojne pukotine i druga oštećenja?", sapštio je OO DNP Pljevlja.

Poručuju da će Đačić vrlo brzo snositi odgvornost.

"Ako već izbjegava da podnese izvještaj o ovoj najnovijoj predizbornoj krpljevini, za koju ponovo troši novac svih građana Pljevalja, i ako već odbija da javno odgovori na postavljena pitanja, Mirko Đačić treba da zna da će vrlo brzo snositi odgovornost, i to ne samo političku, kao i da će svi ugovori koje potpisuje i svi poslovi koje sklapa, biti detaljno ispitani sa stanovišta njihove zakonitosti i zaštite javnog interesa", zaključuju u DNP-u.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније