Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

04. 08. 2017. 08:20   >>  08:33 4

NOVA PARTIJA

Damjanović održao inicijativni sastanak

Bivši funkcioner Socijalističke narodne partije (SNP) Aleksandar Damjanović održao je prije dva dana inicijativni sastanak nove stranke u prostorijama iznad restorana Dank, gdje je ranije bio Opštinski odbor Demokratske srpske stranke. Sastanku je prisustvovalo osam inicijatora nove partije, a između ostalih, pored Damjanovića bili su i Spasoje Papić, Dragan Đukić, Ana Šanović Nikolić i Danilo Drakić, pišu Dnevne novine.

 

Prema saznanjima tog lista, Damjanović je kolegama kazao da nova partija mora biti politička snaga koja će doprinijeti političkim promjenama u Crnoj Gori, a vjeruje i da opozicija ima obavezu i šansu da to učini na narednim izborima.

Inače, Damjanović je još prije nekoliko dana najavio da će osnovati partiju.

“Nije isključena mogućnost da se veliki broj članova SNP-a i simpatizera koji se ne mire sa uništavanjem i nestajanjem partije, kao i veliki broj onih koji nijesu članovi SNP-a, ali baštine izvorne principe te stranke, sabere u novu političku snagu, koja bi kroz jedinstven put na idejama pravednije, zdravije i mnogo bolje Crne Gore svakako dala svoj doprinos neminovnim političkim promjenama”, rekao je Damjanović.

Kazao je da sarađuje sa onima koji dijele iste ili slične ideje njegovog političkog puta i onoga što je radio devet godina u parlamentu, časno zastupajući članove SNPa i boreći se za njihova prava i bolju Crnu Goru.

“Međutim, ne bih licitirao saveznicima i protivnicima. Svakako sam iskazao solidarnost sa kolegama koje su satjerane maltene kroz oduzimanje imuniteta i ovim lakrdijama koje su se dešavale u parlamentu”, istakao je Damjanović.

Damjanović smatra da je situacija u vlasti nikad lošija i da i tamo postoje žestoke podjele ispod žita.

Prema saznanjima Dnevnih novina, Damjanović očekuje veliku podršku nezadovoljnih članova Socijalističke narodne partije, a na inicijativnom sastanku je iskazano i razočaranje činjenicom da sa njima nije i sadašnji predsjednik opštine Berane Dragoslav Dado Šćekić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније