Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

01. 08. 2017. 11:18 >> 10:53
1

IVANČEVIĆ SMATRA

Krhki opozicioni bojkot parlamenta

Predsjednik Crnogorske, Dragan Ivančević, rekao je da je se današnja politika građanske opozicije počiva na krhkom i gotovo neodrživom bojkotu parlamenta, gotovo primitivnom samoreklamerstvu i kritici vlasti, više radi kritike nego sistemskog mijenjanja suštine stvari.

 

Ocijenio je da današnja Crna Gora nije slika naših sposobnosti, nego izraz i cijena loše politike, za koju će račun rasti sve dok tu politiku zauvijek ne napustimo.

"Više je nego jasno da ova vlast ne uživa povjerenje glasača, već samo ubira plodove nepovjerenja iskazanog prema njenim oponentima, prije svega građanskoj opoziciji jer desničarske snage ne mogu i ne smiju biti ozbiljna alternativa za tako nužne i neophodne promjene", rekao je Ivančević.

Govoreći o opoziciji, on je rekao da je objektivno posmatrano lako vidjeti protiv čega su, ali ne i za što su.

"Da i ne govorimo sa kim bi izvodili promjene da se za to ukaže prilika. Na veliku žalost svih građana Crne Gore koji žele istinske društvene promjene, osnovno oružje građanske opozicije je populizam i papagajski ponavljano, primitivno diskreditovanje vlasti, a nerijetko i kolega iz opozicije. Ovakvim političkim djelovanjem svjesno homogenizuju biračko tijelo vlasti i gotovo lešinarski se bore za biračko tijelo ostalih opozicionih stranaka. Takva politika je najsigurniji znak da smo daleko od ozbiljnijih društvenih promjena jer živimo u vrijeme sebičnog uskostranačkog rejtinga stranaka na opozicionoj sceni. Sva politička borba se svela na to ko će biti najjači u opoziciji, zanemarujući pritom da se najveći broj stranaka bori za goli opstanak", kazao je Ivančević.

On je rekao da ovakvim saopštenjima Crnogorska želi da uzdrma učmalost građanske opozicione scene, uvjerena da ključ neophodnih promjena leži upravo u tim snagama.

"Usuđujemo se da to činimo duboko uvjereni da velika pamet nikada nije počivala u strankama sa velikom podrškom birača već, naprotiv, u strankama koje iskreno žele da mijenjaju postojeće stanje, a Crnogorska je upravo takva stranka. Umjesto loše politike, želimo modernu građansku opozicionu politiku koja će biti realna i sa vizijom, koja će počivati na saradnji i sinhronizovanom nastupu, koja će u prvi plan staviti interese države Crne Gore i svih njenih građana, koja će ponuditi model društvenih promjena i, naravno, otvoreno reći koje političke snage u Crnoj Gori to mogu izvesti. Alternativa ovakvoj politici je svjesno održavanje nepromjenjivosti, a tada smo svi mi koji volimo svoju državu i želimo je učiniti boljom, sigurnijom i uređenijom, najveći gubitnici", kazao je on.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније