Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavila R.B. ]

28. 07. 2017. 20:30 >> 20:06

MARKOVIĆ SAOPŠTIO

Vlada će doprinositi razvoju Plužina

Plužine su opština sa ozbiljnim resursima i gdje se uz nevelika ulaganja mogu ostvariti značajni benefiti, kako za stanovništvo tog kraja tako i za državu, ocijenio je premijer Duško Marković na sastanku sa čelnicima te opštine.

Kako je saopšteno iz Vlade, Marković se danas, povodom Dana opštine Plužine, sastao sa predsjedncima Opštine i lokalnog parlamenta, Mijuškom Bajagićem i Milutinom Cicmilom, glavnim administratorom Vladimirom Kneževićem i direktorom Regionalnog parka „Piva“ Slobodanom Delićem.

"Premijer je istakao da Vlada želi da, u saradnji sa lokalnom vlašću, doprinosi realizaciji razvojnih i programskih ciljeva opštine i čestitao praznik rukovostvu lokalne samouprave i građanima“, kaže se u saopštenju.

Na sastanku je, kako se navodi, razgovarano o problemima koji guše dinamičniji razvoj opštine, a koji se odnose na bolje iskorišćavanje vodnog i drvnog potencijala, valorizaciju turističkih mogućnosti i pospješivanje poljoprivredne proizvodnje. 

Predstavnici Opštine Plužine su ukazali i na probleme koje imaju u funkcionisanju Regionalnog parka Piva, pa je ocijenjeno da je funkcionisanje unutar takvih područja važno urediti zakonom.

"Čelnici Plužina su ukazali i na neophodnost efikasnijeg izvršavanja obaveza Elektroprivrede Crne Gore prema opštini i istakli značaj daljeg unaprjeđenja putne inftrastrukture, kako u gradu tako i u seoskim područjima“, kaže se u saopštenju.

Osvrćući se na turističke potencijale, predstavnici Opštine su ukazali na aktivnosti koje se odnose prije svega na rafting, i istakli značaj stavljanja u funkciju hotela kako bi turisti imali mogućnosti da se duže zadrže na tom području.

"Razgovarano je i o lokalnim finansijama, i potrebi promjene kriterijuma za korišćenje sredstava iz Egalizacionog fonda. Marković je rekao da očekuje da će novim Zakonom o finansiranju lokalnih samouprava, na kojem radi Ministarstvo finansija, biti unaprijeđeno stanje u ovoj oblasti“, kaže se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније