Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

28. 07. 2017. 16:37 >> 16:08
4

DF PREDAO INICIJATIVU

Sud da provjeri odluku o ukidanju naknada

Predstavnice Mreže žena DF-a, Branka Bošnjak, Mirjana Jančevska i Nataša Jevrić predale su inicijativu Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti odredaba Zakona o izvršenju Odluke Ustavnog suda U-I broj 6/16 od 19.04.2017. godine.

"Demokratski front smatra da je nedopustivo ukidati stečena prava majkama, jer su one ne svojom krivicom dovedene u zabludu da će doživotno primati naknadu, a onda se ova bahata odnarođena vlast odlučila da im protiv ustavno preko svojih sudija- partijskih marioneta ukine njihova stečena prava i nemilosrdno dovede u pitanju njihovu egzistenciju", poručila je Bošnjak. 

Sa druge strane, kaže, funkcionerima koji su dobili tzv. nacionalne penzije, bez obzira što je taj Zakon proglašen neustavnim i dalje uživaju u tim penzijama. 

"Očigledno da su ovom društvu manje važne majke od gospode Novaka  Kilibarde , Dragana Šoća, Beba Džaković, Sava Parače, Svetozara Marovića, Predraga Drecuna, Žarka Rakčevića,  Ranka Đonovića, Srđe Božovića i ostalih privilegovanih funkcionera od kojih jedan broj prima I plate a I ove nacionalne penzije. Njima nijeste ugrozili stečena prava a majkama ste to tako olako oduzeli, što je sramno", navodi Bošnjak u saopštenju.  

Dodaje da je nedopustivo da postoje jedni aršini prema funkcionerima a drugi prema majkama.

"I ovo je tipičan primjer diskriminacije koje se stidi poštena Crna Gora. Sigurna sam da će sud u Strazburu, kad se do njega dođe, donijeti pravednu presudu, a onda će nažalost država, tj. poreski obveznici to da plate, ali se nadam da će neko morati I da odgovara za to", zaključila je Bošnjak u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније